vinnick11

Фахівці ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України»  продовжують накопичувати та переймати провідний досвід та знання від міжнародних партнерів. Так, із 13 по 31 березня 2023 року в рамках проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», який фінансується за рахунок коштів народу США, в Україні проходив навчальний курс на тему «Міжнародні медико-санітарні правила та глобальна безпека у сфері охорони здоров’я» за сприяння Міністерства охорони здоров’я України. Навчальний захід організований Швейцарським інститутом тропічної медицини та громадського здоров’я, а також Женевським центром політики безпеки.  Від Черкащини учасником міжнародного навчального заходу був завідувач Жашківського відділення Уманського районного відділу Черкаського ОЦКПХ Ігор Вініцький.

vinnick14

У ході навчання на курсі визнані міжнародні фахівці у сфері громадського здоров’я інформували про значення та впровадження  міжнародних медико-санітарних правил у національній системі охорони здоров’я, актуальні питання управління спалахами інфекційних хвороб, систему реагування на хімічні, біологічні, радіаційні, ядерні (ХБРЯ) загрози, поділилися знаннями щодо глобальної безпеки у сфері охорони здоров’я, власним досвідом та інструментами оцінювання «ризиків», реагування на сучасні виклики тощо.До заходу долучилися представники Міністерства охорони здоров’я України, Центру Громадського здоров’я України, Центрів контролю та профілактики хвороб з різних областей, представники Держпродспоживслужби та Держприкордонслужби з метою забезпечення міжвідомчої взаємодії та комплексного  підходу до вирішення обговорюваних питань.

Очна частина навчань проходила  20-24 березня у м. Краків, Республіка Польща.

Учасники навчального курсу також оволоділи навичками управління стресом у команді та вирішення конфліктів.

Поряд із теоретичними модулями курсу проводилися і практичні заняття, де вирішувалися вправи та завдання в ситуаціях, наближених до реальності.

Крім того, учасники заходів відвідали Центр моніторингу якості в охороні здоров’я у місті Кракові, де польські колеги поділилися досвідом роботи у сфері громадського здоров’я, профілактики внутрішньолікарняних інфекцій та контролю за безпечним перебуванням пацієнтів у лікувальних закладах.

Подібні навчання мають велике практичне значення, адже наші фахівці отримали знання та інформацію від експертів різних країн. Вивчаємо їх досвід і удосконалюємо себе.

vinnick15

vinnick17