covid ditu

Пам’ятаєте, як ви хворіли на COVID-19? Дуже імовірно, що навіть легкий перебіг був неприємним — з головним болем, відсутністю апетиту, спотворенням запахів і слабкістю ще тривалий час після одужання. Що й казати про важкі випадки, коли були потрібні шпиталізація та кисень.

Один раз відчувши перебіг і наслідки цієї хвороби, точно не хочеться, щоб подібне пережила дитина. Вакцинація дітей від COVID-19 – це безпечний та ефективний спосіб вберегти їх від цього. Щеплення захищає дитину від важкого перебігу хвороби, а також від так званого дитячого мультисистемного запального синдрому — стану, при якому виникає запалення в низці органів (серце, легені, нирки, мозок, шкіра, очі або шлунково-кишковий тракт), що може з’явитись через кілька тижнів після зараження.

В Україні вакцинують дітей із 5 років. Дітей до 12 років щеплять спеціальною дитячою вакциною Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech. Дітей віком 12+ щеплять вакциною для дорослих цього ж виробника.

На Черкащині, як і по всій Україні, батьки мають можливість вакцинувати дітей проти COVID-19.

Якщо вашій дитині вже є 5 років, запишіть її на щеплення від COVID-19. Це можна зробити через педіатра, сімейного лікаря або самостійно на сайті  https://vaccination.covid19.gov.ua/list. Під час запису уточніть вік вашої дитини і наявність дитячої вакцини.

Відеосюжет про вакцинацію від COVID-19 дітей від 5 років дивіться ТУТ.

USAID'sBureauforHumanitarianAssistance