iruna shular yurin

Черкаська область отримала 500 доз педіатричної вакцини проти коронавірусної хвороби для дітей віком від 5 до 11 років. Вакцина розподілена між центрами первинної медико-санітарної допомоги області, де вже розпочалися щеплення дітей проти COVID-19. Про це у прямому ефірі на Українському радіо Рось повідомила завідувачка відділу імунопрофілактики ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» Ірина Шуляренко.

Для дітей використовують спеціальну вакцину Comirnaty від Pfizer-BioNTech, одна доза якої містить утричі менше активної речовини, ніж вакцина для людей віком понад 12 років. За словами Ірини Шуляренко, це препарат нового покоління.

«Наявна наразі вакцина проти COVID-19 для дітей 5-11 років – високоякісна. Вона пройшла декілька фаз клінічних випробувань і дає високі титри антитіл до коронавірусу, що свідчить про ефективний захист від небезпечної хвороби», – зазначила лікар-епідеміолог.

Ірина Шуляренко наголосила, що ця вакцина розрахована першочергово на дітей з імунодефіцитними станами та хронічними хворобами, адже саме вони мають вищий ризик тяжкого перебігу COVID-19.

Більше роз’яснень про щеплення дітей 5-11 років від коронавірусної хвороби слухайте у програмі «Радіодень».

Читайте інформацію на наших ресурсах:

- Facebook ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»

- Telegram-канал ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»