chu mog odnochas shepl 

В Україні використовують спеціальну вакцину Comirnaty від Pfizer-BioNTech, одна доза якої містить втричі менше активної речовини, ніж вакцина для людей 12+.

Єдиним постійним протипоказанням до щеплення від COVID-19 конкретною вакциною є важка алергічна реакція на компоненти вакцини чи на першу дозу вакцини.

Якщо температура тіла вище 38ºC – відкладіть щеплення. А от незначні інфекції, наприклад, застуда або невисока температура, не є протипоказанням до вакцинації.

Із собою потрібно мати Свідоцтво про народження дитини та посвідчення особи одного із батьків або опікуна. Також для дітей віком 5-11 років обов’язковою є заповнена інформована згода батьків або опікунів - форма №063-2/о. Її нададуть в місці проведення вакцинації.

Адреси та контакти найближчого центру або пункту вакцинації від COVID-19 можна знайти тут: https://vaccination.covid19.gov.ua/list або зателефонувати сімейному лікареві, педіатру чи в найближчу поліклініку. Під час запису обов’язково уточнюйте наявність спеціальної вакцини Comirnaty для дітей 5-11 років!

Більше про тимчасові протипоказання до вакцинації від COVID-19 читайте на сайті МОЗ: bit.ly/C19_protypokazy

Нагадуємо, на Черкащині вже розпочали щеплення проти COVID-19 дітей 5-11 років. Наша область отримала 500 доз педіатричної вакцини для захисту дітей від коронавірусної хвороби. Вакцина розподілена до центрів первинної медичної допомоги області.

Читайте інформацію на наших ресурсах:

 - Facebook ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»

 - Telegram-канал ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України»