Нарада щодо питань проведення кампанії з імунізації у відповідь на спалах поліомієліту в Україні

Друк
PDF

Фахівці Державної установи «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» 27 січня 2022 року взяли участь у онлайн-нараді, організованій Державною установою «Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України для регіональних координаторів з питань організації щеплень від поліомієліту в Україні.

На нараді розглядалися питання організації проведення з 1 лютого 2022 року першого туру щеплення проти поліомієліту, який триватиме три тижні. Це необхідно для захистувід інфікування та наслідків поліомієліту дітейвіком від 6 місяців до 6 років, що пропустили перші два (або одне з них) щеплення згідно з Календарем інактивованою поліомієлітною вакциною. Другий етап відбуватиметься навесні. Це буде тур із застосуванням оральної поліомієлітної вакцини для всіх дітей до 6 років незалежно від вакцинального статусу.

Вакцини від поліомієліту, які забезпечуються державою безпечні, якісні, зареєстровані та дозволені для використання в Україні. Дані про щеплення будуть вноситися медичними працівниками в електронну систему охорони здоров’я як і при рутинній імунізації населення. Планові щеплення проводитимуться паралельно з турами вакцинації.

Також, було приділено увагу питанню реалізації стратегічного комунікаційного плану реагування у відповідь на спалах поліомієліту в Україні та проведення заходів з інформаційно-роз’яснювальної роботи серед населення.