Про результати моніторингу води поверхневих водойм за І квартал 2018 року

Друк
PDF

поверхневі_водойми05042018.jpgВідповідно до Плану моніторингових досліджень на 2018 рік, погодженого облдержадміністрацією 31.01.2018р., ДУ "Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства  охорони здоров’я України" здійснює постійний лабораторний моніторинг води поверхневих водойм у 92 контрольних створах та у місцях водокористування населення.

За І квартал 2018 року із водойм І категорії в м. Черкаси, Черкаському, Звенигородському та Корсунь-Шевченківському районах   досліджено 13 проб води за санітарно-хімічними та 9 – за мікробіологічними показниками. Відхилень від встановлених нормативів не виявлено.

Із водойм ІІ категорії досліджено 61  пробу  річкової води за санітарно - хімічними та 70 – за мікробіологічними показниками. Не відповідало встановленим нормативам 7 (11,5%) проб за санітарно-хімічними
та  11 (15,7 %)  -  за мікробіологічними показниками.

Питома вага проб води водойм  з відхиленнями від встановлених нормативів  за санітарно – хімічними показниками (інтенсивність запаху, забарвленість, вміст суспензованих речовин, заліза, аміаку, хімічне споживання кисню) перевищувала середньообласний показник
в Золотоніському, Чорнобаївському та Кам’янському районах,
за мікробіологічними (індекси лактозопозитивної кишкової палички,
колі - фагів) – в Кам’янському та Золотоніському районах.

Результати моніторингу якості води водоймищ висвітлюються на офіційному сайті ДУ "Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" та в засобах масової інформації направляються в обласну, районні адміністрації та міськвиконкоми для відповідного реагування.

Лабораторний центр продовжує моніторинг якості води поверхневих водойм.