Інформація для населення

Моніторинг за захворюваністю на COVID - 19

Друк
PDF

За результатами щоденного моніторингу за COVID - 19 повідомляємо, що в області зареєстровано 267 випадків коронавірусної інфекції, четверо хворих померло та 55 одужали. Захворювання зареєстровані на 17 адмінтериторіях в м. м. Черкаси, Cміла, Умань, Золотонішському, Городищенському, Кам’янському, Лисянському, Канівському, Смілянському, Маньківському, Черкаському, Уманському, Катеринопіському, Корсунь-Шевченківському, Чорнобаївському, Шполянському та Монастирищенському районах. За добу досліджено 309 зразків біоматеріалу від хворих з підозрою на коронавірусну інфекцію, з діагнозом - пневмонія, а також контактні особи, які спілкувалися з хворими з підтвердженим діагнозом коронавірусної інфекції.

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ:

- Зареєстровано підозрілих випадків - 641.

- Зареєстровано нових випадків підозри– 10.

- Підтверджено за добу - 10.

Моніторинг за захворюваністю на COVID - 19

Друк
PDF

За результатами щоденного моніторингу за COVID - 19 повідомляємо, що в області зареєстровано 234 випадки коронавірусної інфекції, троє хворих померло та 43 одужали. Захворювання зареєстровані на 16 адмінтериторіях в м.м.Черкаси, Cміла, Умань, Золотонішському, Городищенському, Кам’янському, Лисянському, Канівському, Смілянському, Маньківському, Черкаському, Уманському, Катеринопіському, Корсунь-Шевченківському, Чорнобаївському та Шполянському районах. За добу досліджено 279 зразків біоматеріалу від хворих з підозрою на коронавірусну інфекцію, всього - 4342. Обстежувались хворі з підозрою на COVID - 19, з діагнозом - пневмонія, а також контактні особи, які спілкувалися з хворими з підтвердженим діагнозом коронавірусної інфекції.

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ:

- Зареєстровано підозрілих випадків - 576.

- Зареєстровано нових випадків підозри– 29.

- Підтверджено за добу - 15.

Моніторинг за захворюваністю на COVID - 19

Друк
PDF

За результатами щоденного моніторингу за COVID - 19 повідомляємо, що в області зареєстровано 220 випадків коронавірусної інфекції, троє хворих померло та 43 одужали. Захворювання зареєстровані на 16 адмінтериторіях в м. м. Черкаси, Cміла, Умань,Золотонішському,Городищенському, Кам’янському, Лисянському, Канівському, Смілянському, Маньківському, Черкаському, Уманському, Катеринопіському, Корсунь-Шевченківському, Чорнобаївському та Шполянському районах. За добу досліджено 200зразків   біоматеріалу від хворих з підозрою на коронавірусну інфекцію,всього-4063. Обстежувались хворі з підозрою на COVID - 19, з діагнозом - пневмонія, а також контактні особи, які спілкувалися з хворими з підтвердженим діагнозом коронавірусної інфекції.

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ:

- Зареєстровано підозрілих випадків - 547.

- Зареєстровано нових випадків підозри– 39.

- Підтверджено  за добу - 14.

Всесвітній день боротьби з малярією

Друк
PDF

25 квітня відзначається Всесвітній день боротьби проти малярії. Малярія завжди була і є однією з найнебезпечніших інфекційних хвороб людини.На сьогоднішній день за даними ВООЗ, близько 100 країн, половина з яких заходиться в Африці, південніше Сахари є ендемічними з малярії. Хвороба також вражає людей в Південно-Східний Азії, Східному Середземнор’ї, Західній частині Тихого Океану і Америці. Малярія продовжує загрожувати майже половині населення світу. Щорічно хворіють на малярію більше 200 млн. людей і від 400 тис помирають. Особливо сприйнятливими до малярії є діти, у віці до 5 років, у 2018 році на їх долю випало 67% усіх випадків смерті від малярії.

Детальніше...

Моніторинг за захворюваністю на COVID - 19

Друк
PDF

За результатами щоденного моніторингу за COVID - 19 повідомляємо, що в області зареєстровано 206 випадків коронавірусної інфекції, троє хворих померло та 42 одужали. Захворювання зареєстровані на 16 адмінтериторіях в м. м. Черкаси, Cміла, Умань,Золотонішському,Городищенському, Кам’янському, Лисянському, Канівському, Смілянському, Маньківському, Черкаському, Уманському, Катеринопіському, Корсунь-Шевченківському, Чорнобаївському та Шполянському районах. За добу досліджено 122зразки біоматеріалу від хворих з підозрою на коронавірусну інфекцію. Обстежувались хворі з підозрою на COVID - 19, з діагнозом - пневмонія, а також контактні особи, які спілкувалися з хворими з підтвердженим діагнозом коронавірусної інфекції.

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ:

- Зареєстровано підозрілих випадків - 508.

- Зареєстровано нових випадків підозри– 29.

- Підтверджено за добу - 20.

Моніторинг за захворюваністю на COVID - 19

Друк
PDF

За результатами щоденного моніторингу за COVID - 19 повідомляємо, що в області зареєстровано 186 випадків коронавірусної інфекції, двоє хворих померло та 42 одужали. Захворювання зареєстровані на 16 адмінтериторіях в м. м. Черкаси, Cміла, Умань,Золотонішському,Городищенському, Кам’янському, Лисянському, Канівському, Смілянському, Маньківському, Черкаському, Уманському, Катеринопіському, Корсунь-Шевченківському, Чорнобаївському та Шполянському районах. За добу досліджено 230 зразків біоматеріалу від хворих з підозрою на коронавірусну інфекцію. Обстежувались хворі з підозрою на COVID - 19, з діагнозом - пневмонія, а також контактні особи, які спілкувалися з хворими з підтвердженим діагнозом коронавірусної інфекції.

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ:

- Зареєстровано підозрілих випадків - 479.

- Зареєстровано нових випадків підозри– 24.

- Підтверджено за добу - 21.

Моніторинг за захворюваністю на COVID - 19

Друк
PDF

За результатами щоденного моніторингу за COVID - 19 повідомляємо, що в області зареєстровано 137 випадків коронавірусної інфекції, двоє хворих померло та 31 одужали. Захворювання зареєстровані на 13 адмінтериторіях в м. м. Черкаси, Cміла, Умань,Золотонішському,Городищенському, Кам’янському, Лисянському, Канівському, Смілянському, Маньківському, Черкаський, Уманському, та Шполянському районах. За добу досліджено 328зразків біоматеріалу від хворих з підозрою на коронавірусну інфекцію. Обстежувались хворі з підозрою на COVID - 19, з діагнозом - пневмонія, а також контактні особи, які спілкувалися з хворими з підтвердженим діагнозом коронавірусної інфекції.

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ:

- Зареєстровано підозрілих випадків - 451.

- Зареєстровано нових випадків підозри– 51.

- Підтверджено за добу - 22.

Профілактика харчових отруєнь на Великодні та травневі свята

Друк
PDF

Наближається пора Великодніх свят та поминальних днів.

В період свят люди зазвичай готують та споживають багато різноманітних страв. Нерідко ці страви зберігаються протягом тривалого часу у неналежних умовах, що збільшує ризик псування харчових продуктів і, як наслідок, можливості виникнення харчових отруєнь.

Аби уникнути харчових отруєнь чи гострих кишкових інфекцій, Державна установа «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» рекомендує дотримуватись основних простих правил :

Детальніше...

Моніторинг за захворюваністю на COVID - 19

Друк
PDF

За результатами щоденного моніторингу за COVID - 19 повідомляємо, що в області зареєстровано 115 випадків коронавірусної інфекції, двоє хворих померло та 12 одужали. Захворювання зареєстровані на 13 адмінтериторіях в м.м. Черкаси, Cміла, Умань, Золотонішському, Городищенському, Кам’янському, Лисянському, Канівському, Смілянському, Маньківському, Черкаський, Уманському, та Шполянському районах. За добу досліджено 233 зразки біоматеріалу від хворих з підозрою на коронавірусну інфекцію. Обстежувались хворі з підозрою на COVID - 19, з діагнозом - пневмонія, а також контактні особи, які спілкувалися з хворими з підтвердженим діагнозом коронавірусної інфекції.

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ:

- Зареєстровано підозрілих випадків - 399.

- Зареєстровано нових випадків підозри– 14.

- Підтверджено за добу - 10.

Моніторинг за захворюваністю на COVID - 19

Друк
PDF

За результатами щоденного моніторингу за COVID - 19 повідомляємо, що в області зареєстровано 105 випадків коронавірусної інфекції, двоє хворих померло та 11 одужали. Захворювання зареєстровані на 13 адмінтериторіях в м.м. Черкаси, Cміла, Умань,Золотонішському,Городищенському, Кам’янському, Лисянському, Канівському, Смілянському, Маньківському, Черкаський, Уманському, та Шполянському районах. За добу досліджено 183зразки матеріалу від хворих з підозрою на коронавірусну інфекцію. Обстежувались хворі з підозрою на COVID - 19, з діагнозом - пневмонія, а також контактні особи, які спілкувалися з хворими з підтвердженим діагнозом коронавірусної інфекції.

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ:

- Зареєстровано підозрілих випадків - 386.

- Зареєстровано нових випадків підозри– 10.

- Підтверджено за добу - 0.

Моніторинг за захворюваностю на COVID - 19

Друк
PDF

За результатами щоденного моніторингу за COVID - 19 повідомляємо, що в області зареєстровано 105 випадків коронавірусної інфекції двоє хворих померло та 11 одужали. Захворювання зареєстровані на 13 адмінтериторіях в м. м. Черкаси, Cміла, Умань,Золотонішському,Городищенському, Кам’янському, Лисянському, Канівському, Смілянському, Маньківському, Черкаський, Уманському, та Шполянському районах. За добу досліджено 90зразків матеріалу від хворих з підозрою на коронавірусну інфекцію. Обстежувались хворі з підозрою на COVID - 19, з діагнозом - пневмонія, а також контактні особи, які спілкувалися з хворими з підтвердженим діагнозом коронавірусної інфекції.

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ:

- Зареєстровано підозр за період спостереження - 376.

- Зареєстровано нових випадків підозри– 8.

- Підтверджено за добу - 3.

Моніторинг за захворюваностю на COVID - 19

Друк
PDF

За результатами щоденного моніторингу за COVID - 19 повідомляємо,що в області зареєстровано 99 випадків коронавірусної інфекції двоє хворих померло. Захворювання зареєстровані на 11 адмінтериторіях, а саме в м.м. Черкаси, Cміла, Золотоноша, Умань, Городищенському, Кам’янському, Лисянському, Канівському, Маньківському, Уманському, та Шполянському районах. За добу досліджено 295 зразків матеріалу від хворих з підозрою на коронавірусну інфекцію. Обстежувались хворі з підозрою на COVID - 19, з пневмоніями, а також особи, які контактували з хворими з підтвердженим COVID - 19.

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ:

- Зареєстровано підозр за період спостереження - 331.

- Зареєстровано нових випадків підозри– 8.

- Підтверджено за добу - 6.

Моніторинг за захворюваностю на COVID - 19

Друк
PDF

За результатами щоденного моніторингу за COVID - 19 повідомляємо,що в області зареєстровано 80 випадків коронавірусної інфекції.Захворювання зареєстровані на 10 адмінтериторіях, а саме в м.м. Черкаси,Cміла,Умань, Городищенському, Кам’янському, Лисянському, Канівському, Маньківському, Уманському, та Шполянському районах. За добу досліджено 200 зразків матеріалу від хворих з підозрою на COVID - 19, від осіб, які контактували з хворим у якого підтверджено діагноз, та від хворих з пневмоніями та іншими діагнозами, що не виключають COVID - 19.

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ:

- Зареєстровано підозр за період спостереження- 271.

- Зареєстровано нових випадків підозри– 22.

- Підтверджено за добу - 0.

Моніторинг за захворюваностю на COVID - 19

Друк
PDF

За результатами щоденного моніторингу за COVID - 19 повідомляємо,що в області зареєстровано 80 випадків коронавірусної інфекції.Захворювання зареєстровані на 10 адмінтериторіях, а саме в м.м. Черкаси,Cміла,Умань, Городищенському, Кам’янському, Лисянському, Канівському, Маньківському, Уманському, та Шполянському районах. За добу досліджено 140 зразків матеріалу від хворих з підозрою на COVID - 19, від осіб, які контактували з хворим у якого підтверджено діагноз, та від хворих з пневмоніями та іншими діагнозами, що не виключають COVID - 19.

ОПЕРАТИВНА ІНФОРМАЦІЯ:

- Зареєстровано нових випадків підозри– 27.

- Зареєстровано підозр за період спостереження - 49.

- Підтверджено - 18.