dovkilya

Охорона навколишнього природного середовища – це система державних, суспільних та міжнародних заходів, які забезпечують раціональне використання, відновлення, примноження та збереження природних ресурсів від руйнування, забруднення та виснаження. 

Щороку у червні світова громадськість відзначає Всесвітній день навколишнього середовища (World Environment Day). Головна мета свята - стимулювати активну діяльність світового співтовариства, спрямовану на збереження балансу в природі та навколишньому середовищі.

Після недавніх досліджень з’ясувалося, що найчистіше повітря в світі на острові Тасманія, який знаходиться поруч з континентом Австралія.

На початку цього тисячоліття Всесвітня організація охорони здоров’я опублікувала звіт про забруднення навколишнього середовища.

Результати дуже сумні. Наприклад, в Каїрі, повітря дуже сильно забруднене. Дихати «під відкритим небом» там цілий день, для організму, все одно що викурити пачку цигарок.

Виробництво металу є джерелом 6% всієї емісії вуглекислого газу в атмосферу нашої планети.

Державна установа «Черкаський центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» (далі Центр) здійснює моніторинг якості атмосферного повітря.

За п’ять місяців 2022 року. досліджено 1215 проб. Перевищення нормативів виявлено у м. Черкаси у 15,58% за концентрацією формальдегіду, оксиду вуглецю, бензину.

Поза цим, Центр, проводить дослідження атмосферного повітря і платній основі. З розцінками можна ознайомитися на нашому САЙТІ.

Запрошуємо до співпраці всіх бажаючих.

Заради Вашого здоров’я не нехтуйте  корисними  порадами!