Про проведення практично-теоретичного навчання

Друк
PDF

В зв’язку з введенням 24.02.2022 р. воєнного стану в Україні, відповідно до Указу Президента України від 24.02.2022 р. № 64/2022, доручень Міністерства охорони здоров’я України, «Плану заходів Державної установи «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» при виникненні надзвичайних ситуацій пов’язаних з застосуванням тактичної або стратегічної ядерної зброї з працівниками установи 13 квітня 2022 року проведено практично-теоретичне навчання: відповідно до Методичних рекомендацій щодо дій у зонах ядерного ураження, затвердженого наказом МОЗ України від 06.04.2022 № 585.

Під час проведення практично-теоретичного навчання працівники установи ознайомилися з організацією і впровадженням заходів профілактики серед населення, направлених на зменшення наслідків застосування ядерної зброї, а саме:

- характеристикою зон радіоактивного забруднення;

- режимом радіаційного захисту;

- діями населення у зонах радіоактивного забруднення;

- застосуванням протирадіаційних препаратів;

- користування засобами індивідуального захисту;

- правилами безпеки та особистої гігієни;

- правилами приймання їжі;

- проведення радіаційної розвідки;

- діями ДУ «Черкаський ОЦКПХ МОЗ» під час даної надзвичайної ситуації та використанням власних сил та засобів.

З детальною інформацією щодо рекомендацій для населення як діяти у надзвичайних ситуаціях під час воєнного стану в Україні можна ознайомитися на сайті ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» у рубриці «Інформація для населення» за посиланням    http://oblses.ck.ua.