Про проведення практично-теоретичного навчання

Друк
PDF

В зв’язку з введенням 24.02.2022 р. воєнного стану в Україні, відповідно до Указу Президента України від 24.02.2022 р. № 64/2022, доручень Міністерства охорони здоров’я України, «Плану заходів Державної установи «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» при виникненні надзвичайних ситуацій пов’язаних з викидом сильнодіючих отруйних речовин» з працівниками установи 31 березня 2022 р. проведено практично - теоретичне навчання: «Алгоритм дій при виникненні надзвичайної ситуації пов’язаної викидом аміаку»

Наказом в.о. генерального директора Державної установи «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» створені мобільні групи з реагування на надзвичайні ситуації в умовах воєнного стану, а саме:

  • група з визначення хімічних забруднюючих речовин в атмосферному повітрі;
  • група з визначення рівнів гамма-випромінювання;
  • група реагування на надзвичайні ситуації пов’язана з особливо-небезпечними інфекціями, небезпечними інфекціями та харчовими отруєннями;

В ході практично-теоретичного навчання на основі легенди приближеної до реальної ситуації відпрацьовано:

  • теоретичні основи дій працівників установи та населення при викидах сильнодіючих отруйних речовин (аміак, хлор, соляна кислота), а також при можливому використанні агресором бойових отруйних речовин.
  • дії адміністрації та працівників групи з визначення хімічних забруднюючих речовин в атмосферному повітрі;
  • практично проведено відбір зразків атмосферного повітря з визначенням концентрації аміаку та проведено його нормування;
  • прийнято відповідне рішення, повідомлено органи влади, Управління надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення.

З детальною інформацією з питань захисту населення при ураженні бойовими отруйними речовинами можна ознайомитися на сайті Державної установи «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України».