Щодо діяльності лабораторних підрозділів Центру

Друк
PDF

ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» повідомляє, що його лабораторні підрозділи працюють у штатному режимі, продовжують надавати послуги щодо проведення лабораторних досліджень об’єктів зовнішнього середовища, біологічного матеріалу людини, а саме:

  • санітарно - гігієнічною та бактеріологічною лабораторіями досліджуються харчові продукти , вода питна , вода відкритих водойм, атмосферне повітря за хімічними та мікробіологічними показниками відповідно до вимог нормативної документації. Крім того, санітарно - гігієнічною лабораторією проводяться гігієнічні дослідження факторів виробничого середовища і трудового процесу з метою атестації робочих місць на підприємствах і установах різної форми власності. Бактеріологічна лабораторія продовжує дослідження біологічного матеріалу людини на виявлення збудників інфекційних хвороб.
  • вірусологічна лабораторія визначає антигени гепатиту А, ротавірусу, антитіла до вірусів гепатиту А,С, кору методом імуноферментного аналізу, проводить тестування на COVID-19 методом полімеразної ланцюгової реакції тощо.
  • з настанням весни набуває актуальності профілактика інфекцій, пов’язаних з покусами кліщів. Лабораторія особливо небезпечних інфекцій проводить дослідження по виявленню збудників бореліозу (хвороби Лайма) у кліщах знятих з людей та зібраних в довкіллі.

Більш детальна інформація щодо послуг ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» розміщена на сайті Центру.

 Центр розташований за адресою : м. Черкаси, вул. Волкова,3.

Контакти для звернення та консультацій :