m Щодо наявності у харчових продуктах генетично-модифікованих організмів

Щодо наявності у харчових продуктах генетично-модифікованих організмів

Друк

iStock_000049064400_Medium-300x200.jpgУ зв’язку з прийняттям Верховною Радою України закону України «Про внесення змін до Закону України «Про безпечність та якість харчових продуктів» щодо інформування громадян про наявність у харчових продуктах генетично-модифікованих організмів (ГМО) всі харчові продукти повинні маркуватися написом «з ГМО» чи «без ГМО». Відповідно до чинного законодавства таке маркування повинно підтверджуватися лабораторними випробуваннями.

У Черкаській області такі дослідження проводить вірусологічна лабораторія ДУ "Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" з 2009 року. В ході проведення досліджень були виявлені позитивні результати в зразках сої та кукурудзи. За результатами отриманих даних були направлені листи замовникам для вжиття відповідних заходів.

У 2016 році досліджено 689 зразків продовольчої сировини та харчових продуктів, позитивних результатів не виявлено.