m Соціально-гігієнічний моніторинг

Соціально-гігієнічний моніторинг

1. Атмосферне повітря

2. Питна вода

3. Безпечність та якість харчових продуктів

4. Грунт

5. Фізичні фактори, електомагнітні поля

6. Радіаційний фон

Про результати моніторингу якості харчових продуктів та продовольчої сировини за 8 місяців 2018 року

Друк

12092018.jpgФахівцями ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» проводився моніторинг якості та безпеки харчових продуктів, продовольчої сировини.

Досліджено 5423 проби харчових продуктів за санітарно-хімічними показниками, 5285 проб – за мікробіологічними показниками, 114 проб – за радіологічними показниками. Відхилення від гігієнічних нормативів реєструвались у 0,9% та 2,1% проб відповідно за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками проти 1,1% та 1,8% за аналогічний період минулого року, зокрема за санітарно-хімічними показниками (м.Сміла, Монастирищенський, Чорнобаївський райони), за мікробіологічними показниками (Шполянський, Чигиринський, Городищенський, Золотоніський, Черкаський райони).

Поза цим, на вміст нітратів досліджено 1525 проб овочів і фруктів, відхилення реєструвались у 1,2% пробах (м.Умань, Уманський, Черкаський райони) .

На вміст пестицидів проведено 533 дослідження харчових продуктів та продовольчої сировини, виявлено 2 перевищення допустимих рівнів в овочах (0,4%).

За 8 місяців 2018 року вірусологічною лабораторією Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» проводилось визначення ГМО в харчових продуктах. Досліджено 249 проб харчових продуктів та продовольчої сировини, без відхилень.

Результати моніторингу якості харчових продуктів висвітлюються на офіційному сайті Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» та в засобах масової інформації. 

Моніторинг якості та безпеки харчових продуктів та продовольчої сировини буде продовжуватись у наступному кварталі відповідно до Плану моніторингових досліджень на 2018 рік,  погодженого Черкаською обласною державною адміністрацією. 

Про результати моніторингу якості харчових продуктів та продовольчої сировини за 7 місяців

Друк

хп131017.jpgФахівцями ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» проводився моніторинг якості та безпеки харчових продуктів, продовольчої сировини.

Досліджено 3646 пробу харчових продуктів– за санітарно-хімічними показниками, 4791 проба – за мікробіологічними показниками, 91 пробу – за радіологічними показниками. Відхилення від гігієнічних нормативів реєструвались у 0,6% та 2,0% проб відповідно за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками проти 1,1% та 0,2% за аналогічний період минулого року, зокрема за санітарно-хімічнимипоказниками (м.Сміла, Монастирищенському, Чорнобаївському районах ), за мікробіологічними показниками ( Шполянському, Чигиринському, Городищенському, Золотоніському, Черкаському районах).

Поза цим, на вміст нітратів досліджено 1302 проби овочів і фруктів, відхилення реєструвались у 1,0% пробах ( м.Умань, Уманському, Черкаському районах) .

На вміст пестицидів досліджено 346 проб харчових продуктів та продовольчої сировини, перевищень допустимих рівнів не виявлено.

За 7 місяців 2018 року лабораторією Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» проводилось визначення ГМО в харчових продуктах. Досліджено 240 проб харчових продуктів та продовольчої сировини, без відхилень.

Результати моніторингу якості харчових продуктів висвітлюється на офіційному сайті Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» та в засобах масової інформації, направляються в обласну, районні адміністрації та міськвиконкоми для відповідного реагування. 

Моніторинг якості та безпеки харчових продуктів та продовольчої сировини буде продовжуватись у наступному кварталі відповідно до Плану моніторингових досліджень на 2018 рік  погодженого з Черкаською обласною державною адміністрацією. 

Результати моніторингу якості харчових продуктів та продовольчої сировини в області за ІI квартал

Друк

харч_прод.jpgФахівцями ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» проводився моніторинг якості та безпеки харчових продуктів, продовольчої сировини.

Досліджено 2331 пробу харчових продуктів - за санітарно-хімічними показниками, 2103 проби - за мікробіологічними показниками, 64 проби - за радіологічними показниками. Відхилення від гігієнічних нормативів реєструвались у 0,6% та 1,4% проб відповідно за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками проти 1,1% та 0,2% за аналогічний період минулого року, зокрема за санітарно-хімічними показниками (м.Сміла, Монастирищенському, Чорнобаївському районах ), за мікробіологічними показниками (Шполянському, Чигиринському, Городищенському, Золотоніському, Черкаському районах).

Поза цим, на вміст нітратів досліджено 1196 проб овочів і фруктів, відхилення реєструвались у 1,1% пробах (м.Умань, Уманському, Черкаському районах) .

На вміст пестицидів досліджено 322 проби харчових продуктів та продовольчої сировини, перевищень допустимих рівнів не виявлено.

За II квартали 2018 року лабораторією ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України» проводилось визначення ГМО в харчових продуктах. Досліджено 124 проби харчових продуктів та продовольчої сировини, без відхилень.

Результати моніторингу якості харчових продуктів висвітлюється на офіційному сайті Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» та в засобах масової інформації, направляються в обласну, районні адміністрації та міськвиконкоми для відповідного реагування.

Моніторинг якості та безпеки харчових продуктів та продовольчої сировини буде продовжуватись у наступному кварталі відповідно до Плану моніторингових досліджень на 2018 рік погодженого з Черкаською обласною державною адміністрацією.

Про результати моніторингу якості харчових продуктів та продовольчої сировини в області за I квартал

Друк

харч_прод.jpgФахівцями ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» протягом Iкварталу 2018 року проводився моніторинг якості та безпеки харчових продуктів та продовольчої сировини.

Всього досліджено 1420 проб харчових продуктів, зокрема 780 проб – за санітарно-хімічними показниками, 640 проб – за мікробіологічними показниками, також 38 проб – за радіологічними показниками. Відхилення від гігієнічних нормативів реєструвались у 0,9% та 1,6% проб відповідно за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками проти 1,1% та 0,2% за аналогічний період минулого року, зокрема за санітарно-хімічними показниками – у м. Сміла (33,3%), Монастирищенському районі (5,0%), Чорнобаївському районі (2,3%), а також за мікробіологічними показниками – у Шполянському (12,5%), Чигиринському (4,3%), Городищенському (3,8%), Золотоніському (3,7%), Черкаському (3,3%) районах.

Поза цим, на вміст нітратів досліджено 229 проб овочів і фруктів, відхилень не виявлено.

На вміст пестицидів досліджено 202 проби харчових продуктів та продовольчої сировини, перевищень допустимих рівнів не виявлено, за радіологічними показниками – 38 проб без відхилень.

Протягом Iкварталу 2018 року лабораторією ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр МОЗ України» проводилось визначення ГМО в харчових продуктах. Досліджено 124 проби харчових продуктів та продовольчої сировини, без відхилень.

Моніторинг якості та безпеки харчових продуктів та продовольчої сировини буде продовжуватись у наступному кварталі відповідно до Плану моніторингових досліджень на 2018 рік, затвердженого в Міністерстві охорони здоров’я України та погодженого з Черкаською обласною державною адміністрацією. 

Про результати моніторингу якості харчових продуктів та продовольчої сировини за 12 місяців 2017

Друк

9012018п.jpgФахівцями Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» протягом 12 місяців2017 р. проводився моніторинг якості та безпеки харчових продуктів та продовольчої сировини.

Всього досліджено 11078 проб харчових продуктів, зокрема 6555 проб – за санітарно-хімічними показниками, 4448 проб – за мікробіологічними показниками та 75 проб – за радіологічними показниками. Відхилення від гігієнічних нормативів реєструвались у 1,4% та 2,5% проб відповідно за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками проти 1,15% та 0,8% за аналогічний період минулого року, зокрема за санітарно-хімічними показниками – у м.Сміла (14,7%), Жашківському районі (3,5%), м.Ватутіне (3,4%), Канівському районі (3,2%), Маньківському районі (3,4%), Смілянському районі (3,1%), а також за мікробіологічними показниками – у м.Черкаси (11,8%), Уманському районі (9,3%), Драбівському районі (5,7%), Смілянському районі (3,6%), Городищенському районі (3,5%).

Поза цим, на вміст нітратів досліджено 1993 проби овочів і фруктів, відхилення виявлені у 56 (2,8%) пробах: м.Ватутіне, Умань, Уманському, Жашківському, Маньківському, Чорнобаївському, Звенигородському районах.

На вміст пестицидів досліджено 365 проб харчових продуктів та продовольчої сировини, перевищень допустимих рівнів не виявлено, за радіологічними показниками – 75 проб без відхилень.

Протягом 12 місяців2017 р. лабораторією Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» проводилось визначення ГМО в харчових продуктах. Досліджено 752 проби харчових продуктів та продовольчої сировини, виявлено 1 нестандартну пробу сої у Черкаському районі.

За результатами досліджень надано відповідні рекомендації керівникам підприємств та організацій, власникам продукції.

шаблоны joomla 2.5 здесь
темы Wordpress
music-xpert.
Интересные мини игры.