m Соціально-гігієнічний моніторинг

Соціально-гігієнічний моніторинг

1. Атмосферне повітря

2. Питна вода

3. Безпечність та якість харчових продуктів

4. Грунт

5. Фізичні фактори, електомагнітні поля

6. Радіаційний фон

Про результати моніторингу грунту на об’єктах довкілля за 6 місяців 2017 року

Друк

грунт_илл.jpg

ДУ "Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" здійснює постійний моніторинг стану об’єктів довкілля, зокрема ґрунту в межах житлової забудови (ігрові майданчики, дошкільні дитячі заклади), зонах впливу автомагістралей, на берегах водойм, на межі санітарно-захисних зонах підприємств, полігонів твердих побутових відходів тощо.

 Впродовж 6 міс. 2017 року досліджено 305 проб ґрунту за санітарно-хімічними показниками, 346 – за мікробіологічними та 853 – за паразитологічними. Гігієнічним нормативам не відповідало 5 (2,4%) проб за санітарно-хімічними, 8 (2,3%) - за мікробіологічними та  22 (2,5%) – за паразитологічними показниками (м. Черкаси, Уманський, Звенигородський, Смілянський райони)

 Лабораторний центр продовжує моніторингові дослідження ґрунту. 

Про результати моніторингу ґрунту на об’єктах довкілля за 2016 рік

Друк

завантаження_2.jpgДУ "Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" здійснює постійний моніторинг стану об’єктів довкілля, зокрема ґрунту в межах житлової забудови (ігрові майданчики, дошкільні дитячі заклади),  зонах впливу автомагістралей, на берегах водойм, на межі санітарно-захисних зонах підприємств, полігонів твердих побутових відходів тощо.

Впродовж  2016 року досліджено 1212 проб ґрунту за санітарно-хімічними показниками, 903 – за мікробіологічними та 1472 – за паразитологічними. Гігієнічним нормативам не відповідало 3 (0,2%) проби за санітарно-хімічними показниками (перевищення вмісту свинцю у 2,5 – 16 разів на території ТОВ «Богдан – Логістик » м. Черкаси), 40 (4,4%) - за мікробіологічними (перевищення вмісту бактерій групи кишкової палички на території дитячих ігрових майданчиків в Городищенському, Уманському районах та на межі санітарно-захисної зони полігону ТПВ м. Сміла) та 60 (4,1%) – за паразитологічними (ідентифіковано яйця геогельмінтів в місцях рекреаційного водокористування населення у м. Умань, Городищенському, Маньківському та Уманському районах).

Моніторингові дослідження ґрунту будуть продовжуватись лабораторним центром і у 2017 році .

Про результати моніторингу якості харчових продуктів та продовольчої сировини за 11 місяців 2019 р.

Друк

хп131017.jpgВідповідно до Плану моніторингових досліджень на 2019 рік, погодженого Черкаською обласною державною адміністрацією 10.01.2019 року, Державною установою «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» впродовж 11 місяців 2019 року проведено понад 18 тисяч досліджень харчових продуктів за санітарно-хімічними та 22 тисячі – за мікробіологічними показниками. Відхилення від гігієнічних нормативів виявлені у 0,2% та 0,4% досліджень відповідно, проти 0,7% та 2,3 % за аналогічний період минулого року.

Найбільше відхилень за санітарно-хімічними показниками – в Уманському районі, м.м. Умань, Сміла, Монастирищенському районі, за мікробіологічними показниками – у м. Черкаси, Городищенському, Золотоніському, Канівському районах.

Поза цим, у досліджених пробах овочів і фруктів на вміст нітратів реєструвались відхилення у 0,96% досліджень (м. Умань, Уманський, Маньківський райони).

У проведених дослідженнях харчових продуктів та продовольчої сировини на вміст пестицидів, мікотоксинів, радіологічні показники, вміст ГМО перевищень допустимих нормативів не виявлено.

Результати моніторингу якості харчових продуктів доведені до відома керівників органів влади та місцевого самоврядування, ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України», Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області, висвітлені на офіційному сайті Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» та в засобах масової інформації.

Про результати моніторингу якості харчових продуктів та продовольчої сировини за I півріччя 2019 р.

Друк

продукти_1_півріччя.jpgВідповідно до Плану моніторингових досліджень на 2019 рік, погодженого Черкаською обласною державною адміністрацією 10.01.2019 року, ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» впродовж I півріччя 2019 року проведено 11 442 дослідження харчових продуктів  за санітарно-хімічними показниками, 13 135 – за мікробіологічними. Відхилення від гігієнічних нормативів виявлено у 0,2% та 0,5% досліджень відповідно, проти 0,6% та 1,4 % за аналогічний період минулого року.

Найбільше відхилень за санітарно-хімічними показниками – у м. Умань, Уманському, Монастирищенському  районах, за мікробіологічними показниками – у мм. Черкаси, Сміла, Шполянському, Чигиринському, Городищенському, Уманському районах.

Крім цього, у здійснених  1266 дослідженнях овочів і фруктів реєструвались відхилення за вмістом нітратів у 16 (1,3%) дослідженнях (м. Умань, Уманський, Маньківський  райони).

На вміст пестицидів проведено 695 досліджень  харчових продуктів та продовольчої сировини, на мікотоксини в харчових продуктах – 40, за радіологічними показниками - 120, перевищень допустимих нормативів не виявлено.

Впродовж  I півріччя 2019 року вірусологічною лабораторією Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» проводилось 194 дослідження  на визначення ГМО в харчових продуктах та продовольчій сировині , без відхилень.

Результати моніторингу якості харчових продуктів доведені до відома керівників органів влади та місцевого самоврядування, ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України», Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області, висвітлені на офіційному сайті Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» та в засобах масової інформації. 

Про результати моніторингу якості харчових продуктів та продовольчої сировини за I квартал 2019 року

Друк

харчові_продукти09.04.2019.jpgНа виконання Плану моніторингових досліджень на 2019 рік,погодженого Черкаською обласною державною адміністрацією 10.01.2019 року, фахівцями ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» впродовж I кварталу 2019 року досліджено 4008 проб харчових продуктів за санітарно-хімічними показниками, 5482 проби – за мікробіологічними показниками, 32 проби – за радіологічними показниками. Відхилення від гігієнічних нормативів реєструвались у 0,1% та 0,4% проб відповідно за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками проти 0,9% та 1,6% за аналогічний період минулого року, зокрема за санітарно-хімічними показниками (Маньківський, Канівський, Смілянський, Уманський райони), за мікробіологічними показниками (м.Черкаси, Канівський, Шполянський, Городищенський, Лисянський райони).

Поза цим, на вміст нітратів досліджено 366 проб овочів і фруктів, відхилення реєструвались у 0,5% проб (Маньківський район).

На вміст пестицидів проведено 266 досліджень харчових продуктів та продовольчої сировини, перевищень допустимих рівнів не виявлено

Протягом I кварталу 2019 року вірусологічною лабораторією Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» проводилось визначення ГМО в харчових продуктах. Досліджено 121 пробу харчових продуктів та продовольчої сировини, без відхилень.

Результати моніторингу якості харчових продуктів доведені до відому керівників органів влади та місцевого самоврядування, об’єктів, ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України», Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області, висвітлені на офіційному сайті Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» та в засобах масової інформації. 

шаблоны joomla 2.5 здесь
темы Wordpress
music-xpert.
Интересные мини игры.