m Соціально-гігієнічний моніторинг

Соціально-гігієнічний моніторинг

1. Атмосферне повітря

2. Питна вода

3. Безпечність та якість харчових продуктів

4. Грунт

5. Фізичні фактори, електомагнітні поля

6. Радіаційний фон

Про результати моніторингу якості харчових продуктів та продовольчої сировини за I півріччя 2019 р.

Друк

продукти_1_півріччя.jpgВідповідно до Плану моніторингових досліджень на 2019 рік, погодженого Черкаською обласною державною адміністрацією 10.01.2019 року, ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» впродовж I півріччя 2019 року проведено 11 442 дослідження харчових продуктів  за санітарно-хімічними показниками, 13 135 – за мікробіологічними. Відхилення від гігієнічних нормативів виявлено у 0,2% та 0,5% досліджень відповідно, проти 0,6% та 1,4 % за аналогічний період минулого року.

Найбільше відхилень за санітарно-хімічними показниками – у м. Умань, Уманському, Монастирищенському  районах, за мікробіологічними показниками – у мм. Черкаси, Сміла, Шполянському, Чигиринському, Городищенському, Уманському районах.

Крім цього, у здійснених  1266 дослідженнях овочів і фруктів реєструвались відхилення за вмістом нітратів у 16 (1,3%) дослідженнях (м. Умань, Уманський, Маньківський  райони).

На вміст пестицидів проведено 695 досліджень  харчових продуктів та продовольчої сировини, на мікотоксини в харчових продуктах – 40, за радіологічними показниками - 120, перевищень допустимих нормативів не виявлено.

Впродовж  I півріччя 2019 року вірусологічною лабораторією Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» проводилось 194 дослідження  на визначення ГМО в харчових продуктах та продовольчій сировині , без відхилень.

Результати моніторингу якості харчових продуктів доведені до відома керівників органів влади та місцевого самоврядування, ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України», Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області, висвітлені на офіційному сайті Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» та в засобах масової інформації. 

Про результати моніторингу якості харчових продуктів та продовольчої сировини за I квартал 2019 року

Друк

харчові_продукти09.04.2019.jpgНа виконання Плану моніторингових досліджень на 2019 рік,погодженого Черкаською обласною державною адміністрацією 10.01.2019 року, фахівцями ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» впродовж I кварталу 2019 року досліджено 4008 проб харчових продуктів за санітарно-хімічними показниками, 5482 проби – за мікробіологічними показниками, 32 проби – за радіологічними показниками. Відхилення від гігієнічних нормативів реєструвались у 0,1% та 0,4% проб відповідно за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками проти 0,9% та 1,6% за аналогічний період минулого року, зокрема за санітарно-хімічними показниками (Маньківський, Канівський, Смілянський, Уманський райони), за мікробіологічними показниками (м.Черкаси, Канівський, Шполянський, Городищенський, Лисянський райони).

Поза цим, на вміст нітратів досліджено 366 проб овочів і фруктів, відхилення реєструвались у 0,5% проб (Маньківський район).

На вміст пестицидів проведено 266 досліджень харчових продуктів та продовольчої сировини, перевищень допустимих рівнів не виявлено

Протягом I кварталу 2019 року вірусологічною лабораторією Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» проводилось визначення ГМО в харчових продуктах. Досліджено 121 пробу харчових продуктів та продовольчої сировини, без відхилень.

Результати моніторингу якості харчових продуктів доведені до відому керівників органів влади та місцевого самоврядування, об’єктів, ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України», Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області, висвітлені на офіційному сайті Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» та в засобах масової інформації. 

Про результати моніторингу якості харчових продуктів та продовольчої сировини за 2018 рік

Друк

харч_01.02.2019.jpgНа виконання Плану моніторингових досліджень на 2018 рік,погодженого Черкаською обласною державною адміністрацією 31.01.2018 року, фахівцями ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» досліджено 10684 проби харчових продуктів за санітарно-хімічними показниками, 7923 проби – за мікробіологічними показниками, 237 проб – за радіологічними показниками. Відхилення від гігієнічних нормативів реєструвались у 0,5% та 2,1% проб відповідно за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками проти 1,4% та 2,5% за аналогічний період минулого року, зокрема за санітарно-хімічними показниками (м.Черкаси, м.Сміла, Монастирищенський, Чорнобаївський райони), за мікробіологічними показниками (м.Черкаси, м.Сміла, Шполянський, Чигиринський, Городищенський, Золотоніський, Черкаський райони).

Поза цим, на вміст нітратів досліджено 2579 проб овочів і фруктів, відхилення реєструвались у 0,5% проб (м. Умань, Уманський, Черкаський, Чигиринський, Жашківський та Маньківський райони)

На вміст пестицидів проведено 934 дослідження харчових продуктів та продовольчої сировини, виявлено 2 перевищення допустимих рівнів в овочах (0,2%) у Жашківському районі.

Протягом 2018 року вірусологічною лабораторією Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» проводилось визначення ГМО в харчових продуктах. Досліджено 427 проб харчових продуктів та продовольчої сировини, без відхилень.

Результати моніторингу якості харчових продуктів доведені до відому керівників органів влади та місцевого самоврядування, об’єктів, ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України», Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області, висвітлені на офіційному сайті Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» та в засобах масової інформації. 

Про результати моніторингу якості харчових продуктів та продовольчої сировини за 11 місяців 2018

Друк

11122018.jpgФахівцями ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» проводився моніторинг якості та безпеки харчових продуктів, продовольчої сировини.

Досліджено 8463 проби харчових продуктів за санітарно-хімічними показниками, 7913 проб – за мікробіологічними показниками, 252 проби – за радіологічними показниками. Відхилення від гігієнічних нормативів реєструвались у 0,7% та 2,3% проб відповідно за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками проти 1,5% та 2,3% за аналогічний період минулого року, зокрема за санітарно-хімічними показниками (м.Черкаси, м.Сміла, Монастирищенський, Чорнобаївський райони), за мікробіологічними показниками (м.Черкаси, м.Сміла, Шполянський, Чигиринський, Городищенський, Золотоніський, Черкаський райони).

Поза цим, на вміст нітратів досліджено 2341 пробу овочів і фруктів, відхилення реєструвались у 0,8% проб (м. Умань, Уманський, Черкаський райони)

На вміст пестицидів проведено 606 досліджень харчових продуктів та продовольчої сировини, виявлено 2 перевищення допустимих рівнів в овочах (0,3%) у Жашківському районі.

За 11 місяців 2018 року вірусологічною лабораторією Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» проводилось визначення ГМО в харчових продуктах. Досліджено 394 проби харчових продуктів та продовольчої сировини, без відхилень.

Результати моніторингу якості харчових продуктів висвітлюються на офіційному сайті Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» та в засобах масової інформації. 

Моніторинг якості та безпеки харчових продуктів та продовольчої сировини продовжується відповідно до Плану моніторингових досліджень на 2018 рік, погодженого Черкаською обласною державною адміністрацією. 

Про результати моніторингу якості харчових продуктів та продовольчої сировини за 10 місяців 2018

Друк

безпхарчпрод09112018.jpgФахівцями ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» проводився моніторинг якості та безпеки харчових продуктів, продовольчої сировини.

Досліджено 7313 проб харчових продуктів за санітарно-хімічними показниками, 6654 проби – за мікробіологічними показниками, 234 проби – за радіологічними показниками. Відхилення від гігієнічних нормативів реєструвались у 0,8% та 2,4% проб відповідно за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками проти 1,6% та 2,4% за аналогічний період минулого року, зокрема за санітарно-хімічними показниками (м.Черкаси, м.Сміла, Монастирищенський, Чорнобаївський райони), за мікробіологічними показниками (м.Черкаси, м.Сміла, Шполянський, Чигиринський, Городищенський, Золотоніський, Черкаський райони).

Поза цим, на вміст нітратів досліджено 2109 проб овочів і фруктів, відхилення реєструвались у 0,9% проб (м. Умань, Уманський, Черкаський райони)

На вміст пестицидів проведено 585 досліджень харчових продуктів та продовольчої сировини, виявлено 2 перевищення допустимих рівнів в овочах (0,3%) у Жашківському районі.

За 10 місяців 2018 року вірусологічною лабораторією Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» проводилось визначення ГМО в харчових продуктах. Досліджено 357 проб харчових продуктів та продовольчої сировини, без відхилень.

Результати моніторингу якості харчових продуктів висвітлюються на офіційному сайті Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» та в засобах масової інформації. 

Моніторинг якості та безпеки харчових продуктів та продовольчої сировини продовжується відповідно до Плану моніторингових досліджень на 2018 рік, погодженого Черкаською обласною державною адміністрацією.

шаблоны joomla 2.5 здесь
темы Wordpress
music-xpert.
Интересные мини игры.