Матеріали для населення

vakc pr 

Понад 70 працівників Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб щепилися від дифтерії та правця у КНП «Другий Черкаський міський центр первинної медико-санітарної допомоги». Це для того, щоб захистити здоров’я фахівців та привернути увагу населення Черкащини до необхідності щеплення від інфекційних захворювань.

Вакцинувалися ті працівники обласного ЦКПХ, у яких минає десять років після останнього щеплення від дифтерії та правця. Перед вакцинацією фахівці заповнили і підписали згоду на проведення щеплення, а також пройшли первинний медичний огляд.

Детальніше...

shularen inter1 sait 

Найбільше хворіють діти, у групі ризику – літні люди. Лікарі закликають вакцинуватися.

В Україні триває епідемічний сезон захворюваності на грип та гострі респіраторні вірусні інфекції (ГРВІ). На Черкащині найвищі показники захворюваності у Черкаському та Звенигородському районах. Про доцільність вакцинації у розпал епідемії редакторці газети «Сільські відомості» розповіла Ірина Шуляренко – завідувачка відділу імунопрофілактики ДУ «Черкаський обласнийцентр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

Детальніше...

 mizinova omikr  sait

На Черкащину доставили 1680 доз вакцини для профілактики коронавірусної інфекції. Це препарат виробництва BioNTech, адаптований для захисту проти штаму «Омікрон». Про розподіл вакцини по медичних закладах області та важливість вакцинації проти COVID-19 розповіла Суспільному Черкаси заступниця генерального директора Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб Ольга Мізінова.

За її словами, на Черкащині нині в більшості випадків виявляють штам «Омікрон».

Детальніше...

vakc pered 

Вакцинацію дітей часто перетворюють на великий проєкт з купою додаткових обстежень та обмежень. Але часто бажання батьків ретельно підготуватися до щеплення дитини можуть відрізнятися від дійсно необхідних кроків.

Розповідаємо, що НЕ потрібно робити перед щепленням:

Детальніше...

 vakc omikron

Черкаська область отримала 1680 доз вакцини для профілактики коронавірусної інфекції, спричиненої SARS-CoV-2. Вакцина Comirnaty Original/Omicron BA.4-5 для безоплатних щеплень – виробництва BioNTech, країни походження – Німеччина та Бельгія.  

Зараз територією України циркулює понад 13 штамів «ковіду». Усі виявлені мутації – це відхилення від штаму «Омікрон», який переважає в країні.

Доставлені на Черкащину 1680 доз вакцини, адаптованої спеціально для захисту проти штаму «Омікрон», призначені дорослим та підліткам віком від 12 років і старше.

Детальніше...

 img 20231017 102133 005

Здоров’я є найбільшою цінністю людини. Тому проведення профілактичних щеплень проти COVID-19 не втрачає своєї актуальності.

У межах загальнонаціональної інформаційної кампанії «Шануйся, піклуйся, вакцинуйся» ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» інформує: жителі міста Черкаси та Черкаської області можуть безоплатно зробити щеплення проти COVID-19 такими вакцинами: Comirnaty (Pfizer) та Janssen.

Детальніше...