Ґрунт

Результати моніторингу грунту на об’єктах довкілля за 8 місяців 2018 року

Друк

завантаження_2.jpgДержавна установа "Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" здійснює постійний моніторинг стану об’єктів довкілля, зокрема ґрунту в межах житлової забудови (ігрові майданчики, дошкільні дитячі заклади), зон впливу автомагістралей, на берегах водойм, на межі санітарно-захисних зон підприємств, полігонів твердих побутових відходів тощо.

За 8 місяців 2018 року досліджено 589 проб ґрунту за санітарно-хімічними показниками, 571 проба за мікробіологічними та 1015 за паразитологічними показниками, з них 34 проби не відповідало гігієнічним нормативам (Умань, Уманський район).

Результати моніторингу якості грунту висвітлюється на офіційному сайті Державна установа «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» та в засобах масової інформації, направляються в обласну, районні адміністрації та міськвиконкоми для відповідного реагування.

Лабораторний центр продовжує моніторинг за якістю грунту.

Результати моніторингу грунту на об’єктах довкілля за 7 місяців 2018 року

Друк

грунт0917.jpgДержавна установа "Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" здійснює постійний моніторинг стану об’єктів довкілля, погодженого Черкаською обласною державною адміністрацією, зокрема ґрунту в межах житлової забудови (ігрові майданчики, дошкільні дитячі заклади), зон впливу автомагістралей, на берегах водойм, на межі санітарно-захисних зон підприємств, полігонів твердих побутових відходів тощо.

За 7 місяців 2018 року досліджено 506   проб ґрунту за  санітарно-хімічними показниками, 403 проби за мікробіологічними та 872 за паразитологічними показниками, з них 30 проб не відповідало гігієнічним нормативам (Умань, Уманський район ). 

Результати моніторингу якості грунту висвітлюється на офіційному сайті Державна установа  «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» та в засобах масової інформації, направляються в обласну, районні адміністрації та міськвиконкоми для відповідного реагування. 

Лабораторний центр продовжує моніторинг за якістю грунту.

Результати моніторингу грунту на об’єктах довкілля за 6 місяців 2018 року

Друк

грунт9міс17.jpgДержавна установа "Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" здійснює постійний моніторинг стану об’єктів довкілля, погодженого Черкаською обласною державною адміністрацією, зокрема ґрунту в межах житлової забудови (ігрові майданчики, дошкільні дитячі заклади), зон впливу автомагістралей, на берегах водойм, на межі санітарно-захисних зон підприємств, полігонів твердих побутових відходів тощо.

За 6 місяців 2018 року досліджено 282 проб ґрунту за  санітарно-хімічними показниками, 310 проб за мікробіологічними та 649 за паразитологічними показниками, з них 27 проби не відповідало гігієнічним нормативам (Умань, Уманський район ). 

Результати моніторингу якості грунту висвітлюється на офіційному сайті Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» та в засобах масової інформації, направляються в обласну, районні адміністрації та міськвиконкоми для відповідного реагування. 

Лабораторний центр продовжує моніторинг за якістю грунту.

Результати моніторингу грунту на об’єктах довкілля за 5 місяців 2018 року

Друк

грунт9міс17.jpgДержавна установа "Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" здійснює постійний моніторинг стану об’єктів довкілля, погодженого Черкаською обласною державною адміністрацією, зокрема ґрунту в межах житлової забудови (ігрові майданчики, дошкільні дитячі заклади), зон впливу автомагістралей, на берегах водойм, на межі санітарно-захисних зон підприємств, полігонів твердих побутових відходів тощо.

За 5 місяців 2018 року досліджено 165 проб ґрунту за  санітарно-хімічними показниками, 155 проб за мікробіологічними та 313 за паразитологічними показниками, з них 23 проби не відповідало гігієнічним нормативам (м.м Сміла, Умань, Уманський район ).

Результати моніторингу грунту на об’єктах довкілля за 4 місяці 2018 року

Друк

грунт.jpgДержавна установа "Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" здійснює постійний моніторинг стану об’єктів довкілля, затверджений Черкаською обласною державною адміністрацією, зокрема ґрунту в межах житлової забудови (ігрові майданчики, дошкільні дитячі заклади), зон впливу автомагістралей, на берегах водойм, на межі санітарно-захисних зон підприємств, полігонів твердих побутових відходів тощо.

За 4 місяці 2018 року досліджено 93 проби ґрунту за  санітарно-хімічними показниками, 82 проби за мікробіологічними та 162 за паразитологічними показниками, з них 11 проб не відповідало гігієнічним нормативам (м.м Сміла, Умань, Уманський район ).   

Моніторинг за станом грунту буде продовжуватись відповідно до Плану моніторингових досліджень на 2018 рік, погодженого Черкаською обласною державною адміністрацією від 31.01.2018 року.

Результати моніторингу грунту на об’єктах довкілля за І квартал 2018 року

Друк

грунт_илл.jpg

Державна установа "Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" здійснює постійний моніторинг стану об’єктів довкілля, затверджений Черкаською обласною державною адміністрацією, зокрема ґрунту в межах житлової забудови (ігрові майданчики, дошкільні дитячі заклади), зон впливу автомагістралей, на берегах водойм, на межі санітарно-захисних зон підприємств, полігонів твердих побутових відходів тощо.

За І квартал 2018 року досліджено 20 проб ґрунту за  санітарно-хімічними показниками, 30 проб за мікробіологічними та 47 за паразитологічними показниками (Золотоніському,Черкаському, Маньківському, Городищенському районах), відхилень від гігієнічних нормативів не виявлено.

Моніторинг за станом грунту буде продовжуватись відповідно до Плану моніторингових досліджень на 2018 рік, погодженого Черкаською обласною державною адміністрацією від 31.01.2018 рокуі в наступному кварталі.

Результати моніторингу грунту на об’єктах довкілля за січень 2018 року

Друк

завантаження_2.jpgДержавна установа "Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" здійснює постійний моніторинг стану об’єктів довкілля, затверджений Черкаською обласною державною адміністрацією, зокрема ґрунту в межах житлової забудови (ігрові майданчики, дошкільні дитячі заклади), зон впливу автомагістралей, на берегах водойм, на межі санітарно-захисних зон підприємств, полігоні в твердих побутових відходів тощо.

За січень 2018 року досліджено 5 проб ґрунту за паразитологічними показниками. Відхилень від гігієнічних норм не виявлено.

Результати моніторингу стану ґрунту висвітлюються на офіційномусайті "Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" та в засобах масової інформації, направляються в обласну, районні адміністрації та міським головам для відповідного реагування.

Результати моніторингу грунту на об’єктах довкілля 2017 рік

Друк

грунтДержавна установа"Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" здійснює постійний моніторинг стану об’єктів довкілля, зокрема ґрунту в межах житлової забудови (ігрові майданчики, дошкільні дитячі заклади),зон впливу автомагістралей, на берегах водойм, на межі санітарно-захисних зонах підприємств, полігонів твердих побутових відходів тощо.

За 12 місяців 2017 року досліджено 596 проб ґрунту за санітарно-хімічними показниками, 817– за мікробіологічними та 1669  – за паразитологічними. Гігієнічним нормативам не відповідало 6 (1,0%) проб за санітарно-хімічними, 60 (7,3%) - за мікробіологічними та 51(3,0%) – за паразитологічними показниками (м. Черкаси, Черкаський, Уманський,  Золотоніський,  Звенигородський, Смілянський райони)

Результати моніторингу доведено до органів виконавчої влади та місцевого самоврядування для застосування відповідних заходів щодо покращення стану грунту.

Результати моніторингу грунту на об’єктах довкілля за 9 місяців 2017 року

Друк

грунт9міс17.jpgДержавна установа"Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" здійснює постійний моніторинг стану об’єктів довкілля, зокрема ґрунту в межах житлової забудови (ігрові майданчики, дошкільні дитячі заклади) зон впливу автомагістралей, на берегах водойм, на межі санітарно-захисних зон підприємств, полігонів твердих побутових відходів тощо.

За 9 місяців 2017 року досліджено 474 проби ґрунту за санітарно-хімічними показниками, 643 – за мікробіологічними та 1389  – за паразитологічними. Гігієнічним нормативам не відповідало 6 (1,3%) проб за санітарно-хімічними, 43 (6,6%) - за мікробіологічними та 44 (3,2%) – за паразитологічними показниками (м. Черкаси, Черкаський, Уманський,  Золотоніський,  Звенигородський, Смілянський райони)

Державна установа  "Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України"  продовжує моніторинг забруднення ґрунту.