Ґрунт

Про результати моніторингу грунту на об’єктах довкілля за 6 місяців 2017 року

Друк

грунт_илл.jpg

ДУ "Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" здійснює постійний моніторинг стану об’єктів довкілля, зокрема ґрунту в межах житлової забудови (ігрові майданчики, дошкільні дитячі заклади), зонах впливу автомагістралей, на берегах водойм, на межі санітарно-захисних зонах підприємств, полігонів твердих побутових відходів тощо.

 Впродовж 6 міс. 2017 року досліджено 305 проб ґрунту за санітарно-хімічними показниками, 346 – за мікробіологічними та 853 – за паразитологічними. Гігієнічним нормативам не відповідало 5 (2,4%) проб за санітарно-хімічними, 8 (2,3%) - за мікробіологічними та  22 (2,5%) – за паразитологічними показниками (м. Черкаси, Уманський, Звенигородський, Смілянський райони)

 Лабораторний центр продовжує моніторингові дослідження ґрунту. 

Про результати моніторингу ґрунту на об’єктах довкілля за 2016 рік

Друк

завантаження_2.jpgДУ "Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" здійснює постійний моніторинг стану об’єктів довкілля, зокрема ґрунту в межах житлової забудови (ігрові майданчики, дошкільні дитячі заклади),  зонах впливу автомагістралей, на берегах водойм, на межі санітарно-захисних зонах підприємств, полігонів твердих побутових відходів тощо.

Впродовж  2016 року досліджено 1212 проб ґрунту за санітарно-хімічними показниками, 903 – за мікробіологічними та 1472 – за паразитологічними. Гігієнічним нормативам не відповідало 3 (0,2%) проби за санітарно-хімічними показниками (перевищення вмісту свинцю у 2,5 – 16 разів на території ТОВ «Богдан – Логістик » м. Черкаси), 40 (4,4%) - за мікробіологічними (перевищення вмісту бактерій групи кишкової палички на території дитячих ігрових майданчиків в Городищенському, Уманському районах та на межі санітарно-захисної зони полігону ТПВ м. Сміла) та 60 (4,1%) – за паразитологічними (ідентифіковано яйця геогельмінтів в місцях рекреаційного водокористування населення у м. Умань, Городищенському, Маньківському та Уманському районах).

Моніторингові дослідження ґрунту будуть продовжуватись лабораторним центром і у 2017 році .