Ґрунт

Результати моніторингу грунту на об’єктах довкілля за січень 2018 року

Друк

завантаження_2.jpgДержавна установа "Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" здійснює постійний моніторинг стану об’єктів довкілля, затверджений Черкаською обласною державною адміністрацією, зокрема ґрунту в межах житлової забудови (ігрові майданчики, дошкільні дитячі заклади), зон впливу автомагістралей, на берегах водойм, на межі санітарно-захисних зон підприємств, полігоні в твердих побутових відходів тощо.

За січень 2018 року досліджено 5 проб ґрунту за паразитологічними показниками. Відхилень від гігієнічних норм не виявлено.

Результати моніторингу стану ґрунту висвітлюються на офіційномусайті "Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" та в засобах масової інформації, направляються в обласну, районні адміністрації та міським головам для відповідного реагування.

Результати моніторингу грунту на об’єктах довкілля 2017 рік

Друк

грунтДержавна установа"Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" здійснює постійний моніторинг стану об’єктів довкілля, зокрема ґрунту в межах житлової забудови (ігрові майданчики, дошкільні дитячі заклади),зон впливу автомагістралей, на берегах водойм, на межі санітарно-захисних зонах підприємств, полігонів твердих побутових відходів тощо.

За 12 місяців 2017 року досліджено 596 проб ґрунту за санітарно-хімічними показниками, 817– за мікробіологічними та 1669  – за паразитологічними. Гігієнічним нормативам не відповідало 6 (1,0%) проб за санітарно-хімічними, 60 (7,3%) - за мікробіологічними та 51(3,0%) – за паразитологічними показниками (м. Черкаси, Черкаський, Уманський,  Золотоніський,  Звенигородський, Смілянський райони)

Результати моніторингу доведено до органів виконавчої влади та місцевого самоврядування для застосування відповідних заходів щодо покращення стану грунту.

Результати моніторингу грунту на об’єктах довкілля за 9 місяців 2017 року

Друк

грунт9міс17.jpgДержавна установа"Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" здійснює постійний моніторинг стану об’єктів довкілля, зокрема ґрунту в межах житлової забудови (ігрові майданчики, дошкільні дитячі заклади) зон впливу автомагістралей, на берегах водойм, на межі санітарно-захисних зон підприємств, полігонів твердих побутових відходів тощо.

За 9 місяців 2017 року досліджено 474 проби ґрунту за санітарно-хімічними показниками, 643 – за мікробіологічними та 1389  – за паразитологічними. Гігієнічним нормативам не відповідало 6 (1,3%) проб за санітарно-хімічними, 43 (6,6%) - за мікробіологічними та 44 (3,2%) – за паразитологічними показниками (м. Черкаси, Черкаський, Уманський,  Золотоніський,  Звенигородський, Смілянський райони)

Державна установа  "Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України"  продовжує моніторинг забруднення ґрунту. 

Про результати моніторингу грунту на об’єктах довкілля за 6 місяців 2017 року

Друк

грунт_илл.jpg

ДУ "Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" здійснює постійний моніторинг стану об’єктів довкілля, зокрема ґрунту в межах житлової забудови (ігрові майданчики, дошкільні дитячі заклади), зонах впливу автомагістралей, на берегах водойм, на межі санітарно-захисних зонах підприємств, полігонів твердих побутових відходів тощо.

 Впродовж 6 міс. 2017 року досліджено 305 проб ґрунту за санітарно-хімічними показниками, 346 – за мікробіологічними та 853 – за паразитологічними. Гігієнічним нормативам не відповідало 5 (2,4%) проб за санітарно-хімічними, 8 (2,3%) - за мікробіологічними та  22 (2,5%) – за паразитологічними показниками (м. Черкаси, Уманський, Звенигородський, Смілянський райони)

 Лабораторний центр продовжує моніторингові дослідження ґрунту. 

Про результати моніторингу ґрунту на об’єктах довкілля за 2016 рік

Друк

завантаження_2.jpgДУ "Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" здійснює постійний моніторинг стану об’єктів довкілля, зокрема ґрунту в межах житлової забудови (ігрові майданчики, дошкільні дитячі заклади),  зонах впливу автомагістралей, на берегах водойм, на межі санітарно-захисних зонах підприємств, полігонів твердих побутових відходів тощо.

Впродовж  2016 року досліджено 1212 проб ґрунту за санітарно-хімічними показниками, 903 – за мікробіологічними та 1472 – за паразитологічними. Гігієнічним нормативам не відповідало 3 (0,2%) проби за санітарно-хімічними показниками (перевищення вмісту свинцю у 2,5 – 16 разів на території ТОВ «Богдан – Логістик » м. Черкаси), 40 (4,4%) - за мікробіологічними (перевищення вмісту бактерій групи кишкової палички на території дитячих ігрових майданчиків в Городищенському, Уманському районах та на межі санітарно-захисної зони полігону ТПВ м. Сміла) та 60 (4,1%) – за паразитологічними (ідентифіковано яйця геогельмінтів в місцях рекреаційного водокористування населення у м. Умань, Городищенському, Маньківському та Уманському районах).

Моніторингові дослідження ґрунту будуть продовжуватись лабораторним центром і у 2017 році .