Інформація для населення

 bczh

Туберкульоз залишається найактуальнішою проблемою охорони здоров’я і входить до 10-ти найбільш смертельних хвороб. За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я з 1993 року туберкульоз є глобальною загрозою для здоров’я всього світу.

В Україні у 1995 році була проголошена епідемія туберкульозу. Зараз Україна належить до групи країн з високим рівнем захворюваності на цю недугу. Другий рік повномасштабної війни ще більш ускладнює ситуацію з цим небезпечним захворюванням.

В умовах епідемії відбувається високе інфікування дітей. Смерть дітей в більшості випадків обумовлена розвитком туберкульозного менінгіту та дисемінованою формою захворювання.

Детальніше...

 photo 2024-03-11 11-59-05

Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб спільно з фахівцями Чигиринського відділення Черкаського міськрайонного відділу Центру та колегами з ЦПМСД провели профілактично-вакцинальну кампанію «Дбаємо про здоров’я разом» у Чигирині.

Минулого тижня вакцинобусом обласного Центру бригада фахівців спочатку відвідала територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Чигиринської міської ради. У цьому Терцентрі проживають люди поважного віку, з інвалідністю та ті, які через війну чи інші складні умови життя потребують притулку та соціальної допомоги.

Детальніше...

 01

Фахівці Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб взяли участь у 91 комісійному моніторинговому обстеженні місць тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб у територіальних громадах області. Така робота спеціалістами Центру проводиться відповідно до Плану проведення обстеження (моніторингу) дотримання санітарно-гігієнічних та протиепідемічних умов у місцях тимчасового перебування внутрішньо переміщених осіб на 2023 рік, затвердженого ОВА.

Під час таких візитів посилена увага приділялась вакцинальному статусу, моніторингу санітарно-гігієнічних, протиепідемічних умов, житлово-комунального стану, санітарно-побутового забезпечення місць проживання внутрішньо переміщених осіб тощо.

Детальніше...

 gryp

Поєднувати різні щеплення в один день не тільки безпечно, а ще й зручно, особливо дітям.

Вакцини, якими щеплюють від грипу в Україні, є інактивованими вакцинами (неживими), і їх можна поєднувати з усіма іншими вакцинами. Винятком є вакцина БЦЖ, якою вакцинують дітей ще в пологовому будинку – її не поєднують з іншими щепленнями.

Детальніше...

 ins3

Інсульт може серйозно вплинути на роботу мозку через порушення кровопостачання в одній з його частин. Здоровий спосіб життя та правильно підібрана їжа допоможуть підтримати ефективну роботу мозку та серцево-судинної системи, знизити ризик розвитку інсульту.

До свого раціону слід включити:

Детальніше...