Інформація для населення

 01

Із початку року фахівці відділу епіднагляду (спостереження) та профілактики неінфекційних захворювань Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб тісно співпрацювали з адміністрацією, педагогічним колективом та школярами Черкаської спеціалізованої школи І-ІІІ ст. № 13.

Упродовж цього періоду уся робота була направлена на підвищення рівня обізнаності педагогічного учнівського колективу школи щодо основних факторів профілактики неінфекційних захворювань, серед яких провідне місце займає якість харчування.

Детальніше...

  u2a7274

У межах проєкту «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я» минулого тижня у місті Києві відбувся п’ятиденний тренінг «Епіднагляд за хворобами та базовий епідеміологічний аналіз щодо прийняття рішень для ЦКПХ».

Тематика воркшопу присвячена питанням епідеміології, аналітики, статистики. Основний вектор програми спрямований на практичні навички: епіднагляд, інтерпретація результатів аналізу, розробка, дизайн і аналіз даних, механізми прийняття рішень на обласному рівні, комунікація тощо.

Детальніше...

 smuzi

Які продукти необхідно додати до свого раціону, щоб уникнути авітамінозу і завжди залишатися в тонусі? Фахівці Черкаського обласного ЦКПХ підготували підбірку вітамінів, які можна поповнити з простих продуктів харчування.

З приходом весни наш організм особливо потребує додаткової вітамінної підтримки.

Неповноцінне харчування без необхідних організму вітамінів призводить до розвитку авітамінозу. Перші ознаки весняного авітамінозу з’являються ще взимку: слабкість, сонливість, дратівливість, різні нездужання, знижений імунітет, швидка стомлюваність, погана концентрація, неуважність, загальний занепад сил.

Тож, щоб зміцнити імунітет і наситити організм необхідними вітамінами й корисними макроелементами, наші спеціалісти рекомендують вживати такі продукти:

Детальніше...

 talne1

Працівники Черкаського обласного ЦКПХ продовжують працювати в освітніх закладах області з метою промоції здорового способу життя.

У Білашківській гімназії лікарка із загальної гігієни Тальнівського відділення Людмила Садко прочитала лекцію для учнів 7-9 класів та педагогів у селі Білашки Звенигородського району.

Детальніше...

 vypadky tuberk

За даними Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб, у 2023 році в області зареєстровано 484 випадки туберкульозу. Серед них – 25 дітей віком 0-17 років, що більше на 13,8% ніж у 2022 році.

Захворюваність на туберкульоз органів дихання реєструвалася у 58-ми громадах області.

Детальніше...