Інформація для населення

406062717 879172557083574 5859330306695608795 n

За даними Центру громадського здоровʼя, щороку тисячі українців хворіють на грип. Вакцинація є найнадійнішим методом профілактики грипу та запобігає важким ускладненням хвороби. Одне щеплення захищає впродовж усього сезону грипу від найбільш поширених і небезпечних штамів.

На початку епідемічного сезону грипу та ГРВІ хочемо нагадати, кому рекомендовано вакцинуватися проти грипу, хто в групі ризику, як і коли щепитися.

Нагадуємо, що вакцини від грипу і COVID-19 можна вводити в один день.

За інформацією ВООЗ.

post aids day -02 

Тема ВІЛ у сучасному суспільстві вже давно позбавлена упереджень, адже лікування та специфічна противірусна терапія дозволяє жити абсолютно вільне нормальне життя.

Які види є терапії та профілактики, та як їх отримати?

Детальніше...

 papach iv-fr

2 грудня в Івано-Франківську відбулися загальні збори громадської організації «Всеукраїнська асоціація фахівців з громадського здоров՚я».

Головою Асоціації було обрано генерального директора ДУ «Івано-Франківський обласний ЦКПХ МОЗ», головного державного санітарного лікаря Прикарпаття Руслана Савчука.

Черкащину на зборах представляли генеральний директор ДУ «Черкаський обласний ЦКПХ МОЗ», головний державний санітарний лікар області Володимир Папач, завідувач Уманського міськрайонного відділу Іван Гейко та завідувач Золотоніського районного відділуобласного ЦКПХ Володимир Карпенко.

Детальніше...

 svunka

Комусь лікування ГРВІ та застуди обходяться в тисячі гривень, а комусь майже нічого не вартує. Чому так? Справа не в ускладненнях, а в тому, що тема лікування ГРВІ охоплена купою міфів.

Немає доказових дієвих препаратів, які лікують респіраторні віруси. Єдине, від чого допоможуть позбавитись пігулки при ГРВІ, – це від ваших грошей.

То як лікувати ГРВІ?

Детальніше...

406014239 878226270511536 4681038333118171368 n

Міжсезонний період найбільше послаблює імунну систему дорослих та дітей.

Особливо це стосується людей старшого віку, адже саме вони стають найлегшою ціллю для інфекцій та вірусів.

Рекламні поради про «підтримку імунітету» або підвищення здоров’я імунної системи впадають в очі не тільки з полиць магазинів, а й повсякчас надходять від друзів та знайомих. Та чи допомагають вони вплинути на швидкість і якість імунної відповіді?

Одразу наголошуємо: остерігайтесь примарних обіцянок!

Детальніше...