voda2205

У рамках здійснення лабораторного моніторингу за якістю та безпечністю питної води Державною установою «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» за період з 15 до 19 травня 2023 року із джерел та мереж централізованого водопостачання відібрано і досліджено 90 проб питної води за санітарно-хімічними показниками. З них встановленим нормативам не відповідало 2 (2,2%) проби (забарвленість, каламутність, вміст нітратів, амонію, заліза) на водогонах Уманського та Черкаського районів.

Також досліджено 130 проб питної води за мікробіологічними показниками, з них одна (0,8%) проба не відповідала гігієнічним вимогам (загальні коліформи) на водогоні Черкаського району.

За результатами досліджень було направлено відповідні пропозиції власникам водогонів та органам місцевої влади щодо проведення необхідних профілактичних заходів.

Будь-яких ускладнень санітарно-епідемічної ситуації, спалахів інфекційних захворювань, пов’язаних із питною водою та питним водопостачанням, на території області  не зареєстровано.

Щоденний моніторинг якості та безпечності питної води в області триває.