tren sok1

Фахівчиня Державної установи «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» Юлія Сокирка пройшла навчання у фаховій школі «Основи моніторингу заходів профілактики інфекцій та інфекційного контролю». Тренінг проводився з 13 по 17 березня у місті Дніпро для керівників відділів з інфекційного контролю регіональних центрів контролю та профілактики хвороб у рамках впровадження проєкту PATH «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні» спільно з Центром громадського здоров’я МОЗ України.

tren sok

Учасники фахової школи отримали поглиблені знання та практичні навички відповідно до сучасних міжнародних керівництв та положень національного законодавства щодо організації, моніторингу та оцінки заходів інфекційного контролю в закладах охорони здоров’я. Експерти Центру громадського здоров’я МОЗ України надали інформацію з питань основних підходів до оцінки ризиків щодо розповсюдження інфекційних хвороб, пов’язаних із наданням медичної допомоги, етапів впровадження епідеміологічного нагляду, практичних аспектів організації та раціонального планування заходів із профілактики інфекцій та інфекційного контролю, зокрема за туберкульозом, впровадження заходів із покращення гігієни рук у закладах охорони здоров’я, використання засобів індивідуального захисту, нових вимог до поводження з медичними відходами тощо.

tren sok3 

Вдосконалені професійні знання та навички керівників відділів з інфекційного контролю регіональних центрів контролю та профілактики хвороб МОЗ України сприятимуть розбудові системи інфекційної безпеки в регіонах.

Більше про захід дивіться ТУТ.

 tren sok2

tren sok4