daidjest23 

Хворіють і діти, й дорослі. Кількість тих, кого доводиться госпіталізувати, продовжує збільшуватись. Щоб ситуація лишалась контрольованою, щоб уникнути небажаних наслідків захворювання та не перевантажувати медичну систему у цей складний період – вакцинуйтесь! І подбайте про те, щоб захист отримали дорогі вам люди. Якщо ви лікар – рекомендуйте своїм пацієнтам зробити чергове щеплення. 
 

Також у новому випуску дайджесту «COVID-19. Цифри і факти»:

  • Як фахівці контролюють безпеку вакцин проти COVID-19? Які саме події слід вважати несприятливими та як їх відстежують? Чи можуть щеплені особи самостійно повідомляти про свій стан здоров’я? Про це розмова з керівницею відділу моніторингу несприятливих явищ після застосування лікарських засобів Державного експертного центру МОЗ України Валерією ВАСИЛЬЄВОЮ в рубриці «Компетентно».
  • Чи може тест на визначення антитіл підтвердити, що вакцина проти COVID-19 діє? Чи є ліки для запобігання COVID-19 після контакту з хворим? Про це та інше – в рубриці «Гарячі» запитання», на які відповідає наш експерт Федір Лапій
  • Кому рекомендують ревакцинацію проти COVID-19 у 2023 році австралійські імунологи?

 

Дайджест «COVID-19. Цифри і факти», підготовлений у межах спільного зі Світовим банком проєкту МОЗ України, розміщений на веб-сайті Центру громадського здоров’я.

Детальніше за посиланням.

Усі випуски дайджесту тут: https://www.phc.org.ua/promociya-zdorovya/daydzhest-pro-covid-19-cifri-i-fakti