296235425 424148753072680 4337033214275786583 n

Під час робочого візиту на Черкащину Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін зустрілися з колективом ДУ «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України».

На зустрічі були присутні голова військової адміністрації Ігор Табурець та його заступник Лариса Кошова. Очільником міністерства представлені стратегічні напрямки розвитку пов’язані з майбутнім застосуванням положень законопроєкту №4142 «Про систему громадського здоров’я», законодавчі ініціативи про біобезпеку та біозахист й роль та сферу відповідальності центрів контролю та профілактики у цій сфері.Окреслені питання розбудови системи громадського здоров’я, зокрема, програмні напрямки управління програмою імунопрофілактики на національному і регіональному рівнях, оцінки ризиків, готовність реагування на надзвичайні ситуації у галузі громадського здоров’я. Особлива увага приділяється розвитку лабораторного потенціалу центрів контролю та профілактики хвороб, протидії антибіотикорезистентності, посилення кадрового потенціалу системи громадського здоров’я в Україні.

Під час зустрічі Міністр представив колективу нового очільника установи Папача Володимира, який одночасно уповноважений здійснювати повноваження головного державного санітарного лікаря Черкаської області.