monprod 

Відповідно до Плану моніторингових досліджень об’єктів навколишнього середовища на 2022 рік Державною установою «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України» впродовж І півріччя 2022 року проведено понад 2 тисячі досліджень харчових продуктів за санітарно-хімічними та 4,5 тисячі досліджень – за мікробіологічними показниками. Відхилення від гігієнічних нормативів виявлені у 0,3% та 0,4% досліджень відповідно, проти 1,04% та 0,6 % за аналогічний період минулого року.
Найбільше відхилень за санітарно-хімічними показниками – в Уманському та Звенигородському районах, за мікробіологічними показниками – у м. Черкаси, Уманському, Черкаському, Звенигородському, Золотоніському районах.
У проведених дослідженнях харчових продуктів та продовольчої сировини на вміст пестицидів, мікотоксинів, нітратів, радіологічні показники, вміст ГМО перевищень допустимих нормативів не виявлено.
Результати моніторингу якості харчових продуктів доведені до відома керівників органів влади та місцевого самоврядування, ДУ «Центр громадського здоров’я МОЗ України», Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області, висвітлені на офіційному сайті Державної установи «Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я України» та в засобах масової інформації.