Найбільше – жінок: головна санітарна лікарка області – про захворювання на коронавірус

Друк
PDF

 dsc 0524

Найбільше випадків захворювання на COVID-19 – поміж людей віком 40-59 років. Про це зазначає головна санітарна лікарка Черкаської області Людмила Кравченко. Вона також додає, що більше помирають від цієї недуги люди у віці 60-79 років. Загалом серед підтверджених випадків захворювання – найбільше жінок –  понад 63 тисячі, чоловіків – близько 42 тисяч, дітей до 17 років – 5,2 тисячі.

Нагадаємо, за останню добу в області зафіксували 243 нові випадки захворювання на корона вірус. Із початку пандемії  діагноз підтверджений у  105  803 тис.осіб.

Зріст захворюваності на коронавірус  фіксують з середини серпня: серпень – 732 випадки, вересень – 4 147, жовтень – 14 397, за перший тиждень листопада – 4 300.

Людмила Кравченко наголошує, що нині найбільш ефективним засобом захисту від інфекційних хвороб, зокрема коронавірусної, є вакцинація. За інформацією МОЗУ, серед госпіталізованих  хворих на цю хворобу  в Україні 95%  – не вакциновані люди.

– Це доказ того, що вакцинація діє та захищає від важкого перебігу, ускладнень та смерті  від   COVID-19, – говорить санітарна лікарка.

Додамо, від початку вакцинальної кампанії на Черкащині проведено понад 620 тисяч  щеплень від коронавірусу, зокрема за останню добу – майже 3 тисячі. За інформацією  Управління освіти і науки Черкаської ОДА,  наразі 92,4% працівників освіти охоплені вакцинацією.