Щодо одночасного введення вакцин проти COVID-19 та інших інфекційних хвороб

Друк
PDF

За рекомендаціями Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики (НТГЕІ) Міністерства охорони здоров’я України:

«Вакцини проти COVID-19 можна вводити одночасно з інактивованою вакциною проти грипу під час одного візиту у різні кінцівки або з будь-яким часовим проміжком. Вакцини проти COVID-19 та вакцини проти грипу вводяться в різні кінцівки із зазначенням в медичній документації, в яку кінцівку була введена вакцина проти COVID-19.

Планова вакцинація проти інших інфекційних хвороб (за винятком інактивованої вакцини проти грипу) проводиться з проміжком у 14 днів з вакцинацією проти COVID-19. В проміжку між першою та другою дозою вакцини проти COVID-19 можуть бути введені інші вакцини проти інфекційних хвороб (за винятком інактивованої вакцини проти грипу) з дотриманням 14-денного інтервалу між введеннями.

Вище зазначені рекомендації щодо вакцинації проти COVID-19 та проти інших хвороб не стосуються вакцинації за екстреними показаннями. Вакцинація проти COVID-19 відтерміновується на 14 днів після проведення вакцинації за екстреними показаннями.

У випадку недотримання вказаних рекомендацій, якщо вакцини вводяться з меншим інтервалом часу щодо введення вакцини проти COVID-19 дози вакцин зараховуються»

Посилання: Згідно з протокольним рішенням НТГЕІ від 27.09.2021 №13 Позиція №27-09/2021-1.