Про групове захворювання на гостру кишкову інфекцію серед жителів м. Умань

Друк
PDF

Державна установа «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» повідомляє, що до Уманського лабораторного відділення 10.03.2020р. надійшло 6 екстрених повідомлень про випадки захворювання на гостру кишкову інфекцію серед жителів м. Умань, які 07.03. 2020 р. відвідували кафе «Дворік», яке знаходиться в м. Умань за адресою: вул. Європейська, 55.

Всі хворі госпіталізовані до інфекційного відділення Комунального некомерційного підприємства «Уманська міська лікарня» та Умансьої Центральної районної лікарні з попередніми діагнозами: «Гострий гастроентероколіт, харчова токсикоінфекція, сальмонельоз?», де їм надається відповідна медична допомога. Стан хворих задовільний.

Фахівцями Уманського лабораторного відділення ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України», з метою встановлення причин виникнення спалаху та його ліквідації, для лабораторних досліджень відібрано зразки харчових продуктів, води, з об’єктів довкілля взято гігієнічні змиви на патогенну та умовно-патогенну мікрофлору, проведено бактеріологічне обстеження персоналу кафе «Дворік» та заключну дезінфекцію.

Епідеміологічне розслідування групового захворювання триває.