Отруєння грибами продовжуються

Друк
PDF

гриби_31102018.jpgДержавна установа «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» здійснює постійний моніторинг отруєнь дикорослими грибами в області.

З початку грибного сезону у Черкаській області зареєстровано 33 випадки отруєнь грибами з 55 потерпілими (47 дорослих та 8 дітей віком до 18 років), 1 – летальний (дорослий).

Інформація щодо стану отруєнь грибами направляється в органи влади та місцевого самоврядування, Державну службу з надзвичайних ситуацій та Держпродспоживслужбу для відповідного реагування та застосування заходів щодо попередження отруєнь.

Детальна інформація з даного питання подається для подальшого висвітлення в засобах масової інформації, радіо, телебаченні та на офіційному сайті Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України».

Для запобігання отруєнню грибами ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» застерігає мешканців міста та області утриматись збирання та споживання дикорослих грибів як від продукту взагалі, особливо дітям та літнім людям, і радить своєчасно звертатися за медичною допомогою при виникненні симптомів отруєння.