Про результати моніторингу акваторії пляжів за 8 місяців 2018 року

Друк
PDF

13415220092018.jpgВідповідно до Плану моніторингових досліджень на 2018 рік, погодженого облдержадміністрацією 31.01.2018р., ДУ "Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства  охорони здоров’я України" здійснює постійний лабораторний моніторинг акваторії   пляжів (м. Черкаси - пляжі «Соснівський-1», «Соснівський-2», «Пушкінський», «Смілянський», ТОВ «Берег-2007», ТОВ «ВАіС» «Митницький», парк розваг «Рив’єра», міські пляжі міст Ватутіне, Кам’янка та Чигирин, пляжі ДОК «Придніпровський» та ТОВ «Журавлик 2017» с. Благодатне, Золотоніського району).

За поточний період року досліджено 108 проб води за санітарно-хімічними та 144 – за мікробіологічними показниками. Відхилення від встановлених нормативів виявлено у 16 (11,1%) пробах за мікробіологічними показниками (перевищення індексів лактозопозитивної кишкової палички) на пляжах «ТОВ «ВАіС» «Митницький», «Соснівський-1», «Соснівський -2» «Пушкінський», «Смілянський» та ТОВ «Берег -2007» м. Черкаси , міських пляжах міст Ватутіне та Чигирин.

Результати моніторингу якості води акваторії пляжів висвітлюються на офіційному сайті ДУ "Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" та в засобах масової інформації, направляються у місцеві органи влади для відповідного реагування щодо заборони купання на вказаних пляжах.

Лабораторний центр продовжує моніторинг якості води акваторії пляжів до закінчення купального сезону.