Отруєння дикорослими грибами за 7 місяців 2018

Друк
PDF

17.11.2017.jpgДержавна установа «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» інформує, що в області зростає кількість випадків отруєнь дикорослими грибами.

За 7 місяців поточного року зареєстровано 6 випадків отруєнь дикорослими грибами з 13 потерпілими, з них 1 дитина віком 17 років, всі випадки без смертельних наслідків.

На минулому тижні отруїлася грибами сімейна пара з м.Умань, пенсіонери вживали відварені та смажені гриби дощовики, зібрані у Білогрудівському лісі Уманського району.     

Перші симптоми отруєння (слабкість, запаморочення, блювота) з’явилися вже за кілька годин після вживання грибів. Після звернення до швидкої медичної допомоги хворих госпіталізовано до Уманської міської лікарні у легкому стані.

Після проведеної інтенсивної терапії стан хворих покращився, за тиждень вони виписані з лікувального закладу.

Для запобігання отруєнню грибами, ДУ «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України» застерігає мешканців міста та області утриматись від споживання дикорослих грибів як від продукту взагалі, особливо дітям та літнім людям, та радить своєчасно звертатися за медичною допомогою при виникненні симптомів отруєння.