Про результати досліджень фізичних факторів впливу на населення області за І квартал 2018 року

Друк

рабдбезп17.10.jpg

Фахівцями ДУ "Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" впродовж  І кварталу 2018 року проводився моніторинг за впливом фізичних факторів на населення (шум, вібрація, параметри мікроклімату, освітленість, електромагнітне та іонізуюче випромінювання тощо).

За звітний період в області проведено 1137 досліджень фізичних факторів, зокрема – 276 шуму, 32 – вібрації, 80 - освітленості та 731 параметрів мікроклімату на об’єктах промислового, сільськогосподарського, комунального призначення, а також зоні впливу об’єктів на умови проживання населення.

За результатами моніторингу виявленіперевищення гранично-допустимих рівнів шуму (27%), вібрації (43%), освітленості (0,4%) та (12%) параметрів мікроклімату.

Проведено 18 вимірів рівнів електромагнітного випромінювання від обладнання, що генерує електромагнітне випромінювання, внаслідок чого перевищень гранично-допустимих рівнів електромагнітного випромінювання не встановлено.

Ситуація знаходиться на контролі лабораторії електромагнітних полів та інших фізичних факторів ДУ "Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України", яка продовжує здійснювати моніторинг фізичних факторів впливу на населення.