Обережно ! Полімерні матеріали та вироби з них.

Друк
PDF

полімери05032018.jpgПрактично всюди в господарстві та побуті широко використовуються полімерні матеріали та вироби з них.

Співвідношення змін з використанням полімерів та можливостями адаптування організму людини стає не на користь останньої.

Полімери за своїми властивостями належать до отруйних речовин, які за певних умов провокують та ускладнюють у людини гострі та хронічні захворювання нервової системи, внутрішніх органів, шкіри, можуть призвести до інвалідності або навіть до летальних наслідків.

Із полімерних матеріалів та виробів з них можуть виділятися близько  50-ти  основних небезпечних речовин, зокрема:

- стирол - основна сировина при виготовленні пластикового посуду - викликає подразнення слизових оболонок, провокує гострі або хронічні запальні процеси ротової порожнини;

- формальдегід – при регулярному надходженні в організм людини може викликати онкологічні захворювання, погіршення або втрату зору, дисфункцію печінки та її цироз;

- фенол – має виражену токсичну дію на внутрішні органи, здатний викликати алергію, дерматити та ін.

- фталати –  викликають ракові пухлини, порушення ендокринної системи, впливають на гормональний статус.

З метою зменшення навантаження на організм шкідливих речовин, які виділяються полімерними матеріалами та виробами з них, виникла нагальна необхідність, перед їх використанням, проводити лабораторний контроль.

ДУ "Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України"  єдиний в області, який має ліцензію МОЗ України та  проводить випробування полімерних матеріалів та виробів з них, зокрема:

- пакувальних матеріалів, які контактують з продуктами    харчування, посуду одноразового і багаторазового використання та ін.;

- полімерних матеріалів, які застосовуються у будівництві  (лінолеум, меблі, лакофарбові матеріали, ізоляційні і утеплюючі матеріали та ін.);

- продукції для дітей та дорослих (одяг, взуття, іграшки, канцтовари, шкільне приладдя та ін.);

- товарів побутової хімії, зокрема миючих, чистячих та інших засобів особистої гігієни.

Випробування проводяться за 50 найменуваннями небезпечних хімічних речовин, які можуть негативно впливати на стан здоров'я людини, особливо дітей.

Провести випробування полімерних матеріалів можна в лабораторії ДУ "Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" за адресою: 18005, м. Черкаси, вул. Волкова, 3, (тел. 35-75-67 Шевченко Тетяна Василівна).

Низькі ціни та висока якість досліджень приємно Вас здивують!