Про групове захворювання на ГКІ серед вихованців ДНЗ комбінованого типу №89 гр.1 «Віночок» м.Черкаси

Друк
PDF

Державна установа «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України»повідомляє, що за період з 14.02 по 15.02.2018 зареєстровано 3 випадки захворювання серед дітей з ясельної групи №1 дошкільного навчального закладу (ясла-садочок) комбінованого типу №89 «Віночок» Черкаської міської ради, які з попереднім діагнозом «харчова токсикоінфекція», госпіталізовані до Комунального некомерційного підприємства «Черкаська міська інфекційна лікарня» Черкаської міської ради.

Після клінічного встановлення діагнозу вірусологічною лабораторією Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства здоров’я України» у двох хворих виділено норовірус, внаслідок чого їм змінено діагноз на норовірусний ентерит і надана відповідна медична допомога.

Станом на 16.02.2018 діти у задовільному стані виписані зі стаціонару, для подальшого амбулаторного лікування за місцем проживання.

Епідеміологічне розслідування випадку групового захворювання проводиться фахівцями Черкаського міського відділу Державної установи «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства здоров’я України». З метою встановлення причин його виникнення локалізації і ліквідації для лабораторних досліджень відібрано зразки харчових продуктів, води, з об’єктів довкілля взято гігієнічні змиви на патогенну та умовно-патогенну мікрофлору, проведено бактеріологічне і вірусологічне обстеження персоналу дошкільного навчального закладу та контактних дітей на кишкову групу інфекцій.

Станом на 19.02.2018 патогенних мікроорганізмів при бактеріологічних та вірусологічних дослідженнях харчових продуктів, води, гігієнічних змивів не виділено. Повторних випадків захворювання не зареєстровано. Проведено заключну дезінфекцію.

Епідеміологічне розслідування групового захворювання триває.