Результати моніторингу якості води поверхневих водойм за січень 2018 року

Друк
PDF

водаводойм12018.jpgВідповідно до Плану моніторингових досліджень на 2018 рік Державна установа "Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України", що погоджений Черкаською облдержадміністрацією 31.01.2018 р., здійснює постійний лабораторний моніторинг води поверхневих водойм у 92 контрольних створах та у місцях водокористування населення.

За січень  2018 року з поверхневих водойм досліджено 3 проби води за санітарно-хімічними, 3 – за мікробіологічними та 1 – за паразитологічними показниками. Відхилень від встановлених нормативів не виявлено.

Водночас, Золотоніським міжрайонним відділом ДУ "Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" 04.02.2018 р. відібрані зразки води р. Золотоношка для санітарно-хімічного та мікробіологічного дослідження після аварії на напірному колекторі системи водовідведення по вул. Шевченка, 153 у м. Золотоноша.

За результатами досліджень річкова вода не відповідала вимогам (дод. 11) ДСП 173-96 «Державні санітарні правила планування та забудови населених пунктів» за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками.

Результати моніторингових досліджень з відповідними пропозиціями направлені у Черкаську обласну державну адміністрацію, управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації. Протоколи досліджень з пропозиціями щодо відповідного реагування направлені Головному управлінню Держпродспоживслужби в Черкаській області

Лабораторний центр продовжує моніторинг забруднення води поверхневих водойм.