Результати моніторингу стану атмосферного повітря за 2017 рік

Друк
PDF

атмосферне повітряВідповідно до Плану моніторингових досліджень на 2017 рік Державна установа "Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України" здійснює постійний санітарно-гігієнічний моніторинг стану забруднення атмосферного повітря на межі санітарно-захисних зон об’єктів промислового, сільськогосподарського та комунального призначення, а також в межах житлової забудови, в зоні впливу вуличних магістралей тощо.

За 12 місяців 2017 року відібрано та досліджено 8152 проби атмосферного повітря, перевищення гранично допустимих, максимально разових концентрацій забруднюючих речовин виявлено у  381 (4,7 %) пробі.

Найвищі показники забруднення атмосферного повітря зареєстровано у м. Черкаси, зокрема, за вмістом формальдегіду та оксиду вуглецю, що можливо пов’язане з пожежею на Ірдинських торфовищах у вересні поточного року та  в Монастирищенськомурайоні – за вмістом діоксиду азоту, ймовірно внаслідок забруднення повітря викидами газів від автотранспорту.

Результати моніторингу доведено до органів виконавчої влади та місцевого самоврядування для застосування відповідних заходів щодо покращення стану атмосферного повітря.