Біологічна безпека населення під особливою увагою

Друк
PDF

навчання_оні.jpgВ Державній установі «Черкаський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров'я України» 4 квітня 2017 року проведено показове навчально-тренувальне заняття з метою перевірки готовності лабораторії особливо небезпечних інфекцій на випадок виявлення у поштових відправленнях речовини невідомого походження та дотримання правил біобезпеки при роботі зі збудниками ІІ групи патогенності.

В ході заняття відпрацьовані дії лабораторії особливо небезпечних інфекцій на випадок біологічної загрози у вигляді невідомого порошку, який надійшов у поштовому конверті.

Відібрана з дотриманням правил прийому проб порошкоподібна речовина досліджена на наявність збудника сибірської виразки (сибірки).

Роботи проведені із застосуванням засобів захисту (протичумні захисні комплекти).

Під час заняття продемонстровано послідовність надягання та знімання засобів захисту та здійснено показове їх знезараження.

Підсумки заняття показали, що у разі виникнення біологічної загрози для населення фахівці лабораторного Центру готові до проведення протиепідемічних заходів, передбачених обласним Комплексним планом заходів попередження заносу і поширення інфекційних хвороб, регламентованих Правилами санітарної охорони території України на 2016-2018 роки, щодо недопущення захворювань на сибірку та інші особливо небезпечні інфекції.